2. Telemachov dan triatlona v Ljubljani bo zadnji vikend pred začetkom šole

Konec poletja bo Ljubljana zopet postala triatlonsko mesto

Tudi letos bo zadnji poletni vikend v Ljubljani obarvan s triatlonom, saj bo na Kodeljevem Triatlonski klub Telemach Ljubljana, ob 25 obletnici delovanja v triatlonu, že drugič zapored organiziral Telemachov dan triatlona.

Tekmovanje, na katerem pričakujemo največjo udeležbo, je Telemachov sprint triatlon, kjer bodo tekmovalci morali premagati 750 m plavanja, 20 km kolesa v petih krogih in 5 km teka v treh krogih. Proga je speljana tako, da omogoča gledalcem nemoteno spremljanje tekmovanja.

Vrhunec tekmovanja ob 15.30 uri pa bo ekipno državno prvenstvo, kjer ekipo sestavljajo trije tekmovalci iste ekipe in spola in kjer mora vsak premagati celotno super sprint razdaljo in predati »štafeto« naslednjemu tekmovalcu. Štart je hkraten za vse ekipe, čas se pa ustavi ko tretji tekmovalec prečka ciljno črto. Izjemno spektakularno tekmovanje z veliko dinamike.

V letu 2016 smo akvatlon za najmlajše (l. 2005 – 2009) nadgradili v triatlon in vsak otrok, ki se želi preizkusiti v triatlonu ima še pred začetkom šole lepo priložnost to storiti sredi Ljubljane. Nekoliko starejši bodo tekmovali v super sprint razdalji, na kateri bodo tekmovale tudi medijske hiše na medijskem državnem prvenstvu in povabljene štafete. Triatlon za vsakogar bo ravno tako v super sprint (250 m plavanja – 8 km kolesarjenja – 2 km teka) razdalji in vsi, ki si želite prvič preizkusiti v triatlonu, je to tekmovanje ravno pravšnji začetek vaše triatlonske zgodbe.

V okviru prireditve bo bogat »expo«, kjer bodo partnerji kluba in tekmovanja predstavljali svoje izdelke in storitve ter podarili kar nekaj praktičnih nagrad za udeležence tekmovanj.