Ekipne državne prvakinje so postale članice Telemach Ljubljana, med moškimi do zmage Tuš team iz Celja

V nedeljo je zmagal triatlon - Telemachov dan triatlona

Že drugo leto zapored nam je uspelo na Kodeljevem organizirati veliko in dobro tekmovanje. Po lanskem klubskem prvenstvu, smo letos organizirali ekipno državno prvenstvo, ki je bilo zgolj vrhunec zelo pestrega celodnevnega dogajanja pod žgočim soncem na Kodeljevem.

CICI triatlonci kot najbolj simpatični tekmovalci
Kot je v svoji kolumni v slovenskih Novicah zapisal Rok Tamše: "Saj ne gre več samo za silne razdalje, ko je treba preplavati kilometre ter jih na desetine prekolesariti in preteči. Vse skupaj lahko v triatlonu opravimo tudi zelo na kratko in dokaj hitro." Ja cici triatlon je za vsakega otroka, ki zna plavati vsaj prsno in ki si želi zabave treh disciplin. In če vse to pospremimo s pravim netekmovalnim odnosom, imamo bodoče olimpijce na dlani.

cici galerija slik

 

Super sprint kot preizkušnja za vsakogar
Res je, da so starejši dečki in kadeti že nekoliko tekmovalni, a ta razdalja je idealna za vse, ki se želijo prvič preizkusiti v triatlonu, saj preplavati 250 m, prekolesariti 8 km in preteči 2 km zmore v doglednem času vsak. Še vedno tudi Maks, ki jih šteje že 73 let.

super sprint galerija slik

Medijsko državno prvenstvo, VIP štafete in tiskovna konferenca

Prvič je bilo izpeljano medijsko državno prvenstvo in presenečeni smo lahko opazovali resne boje za najvišja mesta. V štafetni izvedbi super sprint triatlona je zmagal Svet 24 pred ekipo Poleta in Slovenskimi novicami 1. Med VIPovci so slavili močni fantje Reebok CrossFit Ljubljana, ki so imeli izjemno podporo svojih iz tribun. Takoj po tekmovanju smo lahko pokramljali z našimi najboljšimi tekmovalci in priredili sprejem za olimpijko Matejo Šimic, kateri je Jure Mohorič iz Garmina podaril modno uro. Z nami so bili še naj slovenski ironman David Pleše, evropski prvak v dolgem triatlonu Denis Šketako, kratkaš Domen Dornik in TKLjevc dolgoprogaš Matic Modic.

galerija slik medijsko


Sprint triatlon preizkušnja za vse in nastop Kobilice in Dragarja
Še preden se je zaključila tiskovka, že smo videli štart sprint triatlona, na katerem sta nastopila tudi naša oba slepa triatlonca Alen Kobilica in Aleš Dragar. Sprint je bila ta dan najdaljša preizkušnja, na kateri so bile tudi najlepše nagrade. Tako so zmagovalci dobili On superge (On running Slovenija), drugouvrščeni Allstar (Tomas Sport) in tretjeuvrščeni pametno zapestnico podjetja Telemach. Zmagovalec je bil med moškimi Mark Mandič in med ženskami Maruša Klemenc (oba Utrip Kamnik). V paratriatlonu je Kobilica dokazal da je v tej kategoriji zaenkrat še vedno nepremagljiv.

 

Na ekipnem državnem prvenstvu TUŠ team v moški in Telemach Ljubljana v ženski konkurenci
Ekipno državno prvenstvo pomeni, da v ekipi nastopijo 3 člani. Vsak mora opraviti s celotnim super sprintom in predati štafeto (čip) naslednjemu. Na kolesu je vožnja v zavetrju dovoljena, tako da je za negotovost in dinamiko več kot poskrbljeno. V moški konkurenci je TUŠ team malo slabše štartal, a hitro nadoknadil zaostanek, v zadnji predaji pa je Domen Dornik na teku odločil v prid svoji ekipi. Dolgo so jim za vrat dihali fantje iz Inles Riko Ribnica, a premoč Dornika pred Palisko je bila očitna. Punce iz Telemach Ljubljana so ves čas bolj ali manj nadzorovale tekmovanje in Jana Koradej na koncu je sproščeno zaključila tekmovanje. Najboljše ekipe so v 2016 osvojile rumeno majico v stilu TDF-ja - yellow jersey by CRAFT. V kategoriji U17 sta tako v moški kot ženski konkurenci zmagali ekipi iz Trisport Kamnika.

Galerija slik ekipno DP

Na koncu žrebanje z bogatimi nagradami naših sponzorjev
Na športnem expu smo lahko videli mnoge pomembne ponudnike športnih storitev in izdelkov. Od Garmina, CRAFT, Science to Practice, On Running, Tomas Sport, VEB Company in Aleš Sport. In nagrade na žrebanju so bile mobilni telefon Huawei P8 Lite podjetja Telemach, FR735X podjetja Garmin, MTB kolo Bianchi podjetja VEB Company in superge podjetja On Running. ADACTA je poskrbela, da je bila barva dneva triatlona klubsko rumena, Metalika Trade pa za nagrade.

Uradna voda tekmovanja je bila Costella, Proteini.si so dali energijo v obliki čokoladic, Zeleni Hit je prispeval lubenice in zdrave prigrizke, Science to Practice so podarili bike fitting v vrednosti 190 € za ekipne zmagovalce, Arsderma dermatološki center je podaril vrednostne bone za najboljše med ekipami, Aquamania je podaril rumene plavalne kapce za medijce in vipovce, On Running pa superge brez katerih naš klub več ne teče. Tomas Sport je mladino obul v Allstar Converse, ŠUS Eurofutness pa je podaril mesečne vadnine v njihovem vadbenem centru. Hvala tudi posebnim partnerjem dogodka Šport Ljubljana, Slovenija v gibanju in Triatlonska zveza Slovenije.

Največja zahvala pa gre vsem prostovoljcem brez katerih tega dogodka ne bi bilo.

Naši sponzorji