#triatlonLJUBLJANA v letu 2020 v pokalu Alpen-Adria

ljubljansko tekmovanje kot eno izmed 8. tekmovanj

Pokal Alpe-Adria sestoji iz 2 triatlonskih tekmovanj v Avstriji, 2 tekmovanj v Sloveniji, 2 tekmovanj na Hrvaškem in 2 tekmovanj v Italiji. Vsa tekmovanja morajo vključevati tekmovanja za najmlajše kategorije in vse do veteranskih kategorij.

#triatlonLJUBLJANA je bil na sestanku vseh organizatorjev dne 6.1.2020 v Kranjski Gori soglasno sprejet v pokal Alpen-Adria 2020 kot eno izmed osmih tekmovanj in poleg blejskega triatlona kot drugo tekmovanje v Sloveniji.

št. Datum Mesto Država Tekmovanja Povezava
1 Sobota, 25. april Lignano Italjia Triatlon sprint, super sprint, kids duathlon www.triathlonlignano.it
2 Sobota, 6. junij Rab Hrvaška

Triatlon sprint, Super sprint, Akvatlon

www.rival.hr
3 Sobota, 30. in nedelja 31. maj Celovec - Vrbsko jezero Avstrija Akvatlon, Super sprint, Standard www.woerthersee-triathlon.at
4 Nedelja, 14. junij Udine Italija Kids triathlon, sprint triatlon www.triathleti.it
5 Sobota, 4. julij Preluk Hrvaška Akvatlon, super sprint, sprint http://tkmatulji.hr 
6 Sobota, 15. avgust Kraigersee Avstrija Sprint www.kraigerseetriathlon.at
7 Nedelja, 30. avgust Ljubljana Slovenija Otroški triatlon, super sprint, krono "NO DRAFT" sprint https://www.triatlonklub-lj.si/triatlon-ljubljana/
8 Sobota, 5. september Bled Slovenija Akvatlon, super sprint, standard www.trisport-klub.si  

Osnovna ideja pokala je povezati sosednje države in povezati klube sosednjih držav. To pomeni dodatno priložnost, da v klubu poleg tekmovanja organiziramo tudi vikend "izlete" v mesta, kjer so tekmovanja in naredimo iz tekmovanj "dogodek", ki bo za vedno ostal v spominu mladih športnikov več kot zgolj tekmovanje.

In v TK Ljubljana se že veselimo tekmovalnega leta 2020 tako v Sloveniji, v pokalu Alpe-Adria kot tudi v evropskih pokalnih tekmovanjih. 

Več informacij o točkovanju, dolžinah, tekmovanjih glede na starost in ostalih pravilih pokala Alpe-Adria sledi v naslednjih objavah.