Absolutna zmagovalca Bojanc in Vrtačičova, v medijskem DP pa slavila ekipa RTV Slovenija

4. LJUBLJANSKI TRIATLON POD DEŽNIKOM

Tekmovanje potekalo v skoraj 40 kategorijah in starostnih skupinah

(Ljubljana, 26. avgust 2018)

V Športnem parku Kodeljevo v Ljubljani se je danes v dežju odvilo že četrto, tradicionalno prvenstvo mesta Ljubljane v triatlonu.  V kronometrskem sprint triatlonu mesta Ljubljana je slavil Klemen Bojanc iz TK Trisport Exoterm, drugo mesto je zasedel Jaroslav Kovačič iz ŠD Posavje, tretjo mesto pa si je priboril Urh Klenovšek iz Triatlonskega kluba Ljubljana. Med ženskami je zlato odličje pripadlo Tjaši Vrtačič iz TK Trisport Exoterm, sledili sta ji Nina Mandl (Multisport Krško) in Katja Hočevar (Triatlonski klub Ljubljana). S pomočjo sponzorjev  - Šport hotel Pokljuka in Wakepark Dooplek - smo zagotovili denarni sklad za najboljše v skupni razvrstitvi. Tako smo za prvo mesto v moški in ženski kategoriji podelili 300 €, drugo 200 €, tretje 100 € in četrto mesto 50 €.

V skupni razvrstitvi Super sprint triatlona si je v ženski konkurenci prvo mesto priborila Lara Mihevc (TK Logatec), sledili sta ji Vita Škrjanc (TK Trisport Exoterm) in Lana Gavrilović (TK Sava iz Srbije). V moški konkurenci je prvo mesto zasedel Jakob Mamič, drugo mesto je pripadlo Patriku Zalarju (oba Triatlonski klub Ljubljana), tretje mesto pa je zasedel Luka Bela Končar iz TK Utrip.

V medijskem triatlonu - štafete – je na najvišje stopničke stopila ekipa RTV Slovenija (Blaž Potokar, Zvone Mikec, Jure Brankovič), sledila ji je ekipa POP TV (Igor Krajnc, Jože Jankovič, Uroš Lakič). Med posamezniki so se na zmagovalne stopničke uvrstili Robert Strajnar (Radio HIT), Marko Potrč (Planet TV) in Robert Kukovica (Šport TV).

Kronometrski sprint triatlon pomeni, da po vzoru kronometra iz kolesarstva, vsak tekmovalec opravi s celotno razdaljo sam. Tekmovalce, ki se jih spušča na progo v časovnih zamikih, morajo preplavati 750 m v, prekolesariti 20 km in preteči 5 km.

Partnerji tekmovanja: Mestna občina Ljubljana, Šport Ljubljana, Adacta, Veb Company, Šport hotel Pokljuka, Wakepark Dooplek, Speedo Slovenija, CRAFT Slovenija, Medikem, Top Atlet, Diagonal77, Metalica trade, Razgibajmo Ljubljano, Športna unija Slovenije, Timing Ljubljana, Triatlon Slovenije

Današnje tekmovanje je potekalo v dežju in mrazu, bilo je samo 12 stopinj Celzija (lani je termometer kazal 30 stopinj).

Vsi rezultati so na voljo na: http://remote.timingljubljana.si/timing/rezultati.aspx?IDtekme=3496&tip=B