Odličen test za Ironman 70.3 Slovenske Istre

Tudi medijci se pripravljajo na #triatlonLJUBLJANA2019

Na Kopališču Kodeljevo bo 1. septembra že peta izvedba Triatlona Ljubljana. Na tekmovanju bodo nastopili tako najmlajši v zmajčkovem triatlonu (50 m plavanja – 2 km kolesa – 500 m teka), malo starejši v super sprintu (250 m plavanja – 8 km kolesa – 2 km teka) in najpogumnejši v kronometrskem triatlonu (750 m plavanja – 20 km kolesa – 5 km teka), narejen po vzoru kolesarskega kronometra, kjer vsakega tekmovalca spustijo na progo samostojno. Za tiste, ki v triatlonu želite uživati je namenjen triatlon za vsakogar. Ne bo manjkalo niti že tradicionalno medijsko državno prvenstvo v triatlonu v razdalji super sprint in letos tudi vojaško državno prvenstvo.

Plavanje bo potekalo v bazenu pod budnim očesom sodnikov, kolesarjenje po okoliških ulicah z dolžino kroga 4 km na super sprintu in triatlonu za vsakogar (2 kroga) in 7 km na sprintu (3 krogi). Tek poteka po parku Kodeljevo s podaljškom po kolesarski stezi (3 krogi).

 

Odlična priprava za slovenski Ironman 70.3 Slovenske Istre

Prav kronometrska izvedba triatlona ponuja lepo priložnost za vse jeklene triatlonce, ki želite testirati formo pred svojim večjim jesenskim tekmovalnim ciljem, ki bo zgolj 3 tedne po ljubljanskem triatlonu v Kopru.

Najmlajši vedno v središču pozornosti

Letniki med 2008 in 2012, ki so razdeljeni sicer v dve kategoriji imajo privilegij odpreti tekmovanje v nedeljo ob 11h. Triatlonski klub Ljubljana, ki to tekmovanje organizira, je v zadnjih letih s šolo triatlona Ljubljana in organiziranjem šolskih tekmovanj v triatlonu in akvatlonu (Triatlon je zabaven) naredil ogromno za popularizacijo triatlona med šoloobvezno mladino. Tudi najmlajši se lahko preizkusijo v celem triatlonu, ki pa je za njih zelo prilagojen na 50 m plavanja, 2 km kolesarjenja in 500 m teka. Toliko, da okusijo slast tega športa in so na koncu za pogum tudi nagrajeni. Nikoli ne veš, mogoče bo prav 1. septembra med nami bodoči olimpijec.

Najmlajši odprejo tekmovanje #triatlonLJUBLJANA2019

Najmlajši odprejo tekmovanje #triatlonLJUBLJANA2019

Medijski triatlon vedno bolje obiskan

Že četrto leto zapored bo v sklopu tekmovanja medijski triatlon v razdalji 250 m plavanja – 8 km kolesarjenja in 2 km teka. Videli smo že veliko znanih imen iz sveta medijev, ki so se preizkusili v tem športu, letos pa si obetamo še kakšno zveneče ime več ;-). V ta namen smo zadnjih 14 dni organizirali tudi skupne medijske plavalne treninge 2x tedensko na bazenu Ilirija, saj prav plavanje najbolj odganja vse od triatlona. Seveda pričakujemo tudi štafete medijskih hiš, ki se bodo potegovale za najbolj triatlonsko medijsko hišo v 2019.

Jure Leben (kot del priprav na IM70.3 v Kopru) in Robert Kukovica (da bi enkrat zmagal) se že pripravljata na #triatlonLJUBLJANA2019

Ne zmorete celega sami? Nič hudega – sestavite štafeto!

Za vse, ki se želite prvič preizkusiti v triatlonu je triatlon za vsakogar v razdalji 250 m plavanja – 8 km kolesa in 2 km teka. Če pa celo triatlonsko preizkušnjo ne zmorete sami, lahko sestavite štafete, kjer eden plava, drugi kolesari in tretji teče. Možnost je tudi da eden opravi z dvema disciplinama.

Prijava štafeta: https://prijavim.se/dev/html_form/3475 

Štafetni triatlon tako na super sprint kot na sprint razdalji

Več informacij: https://www.triatlonklub-lj.si/triatlon-ljubljana/ 

Kontakt: Mitja Mori, mitja.mori@triatlonklub-lj.si  / 041 505 003

Razpis tekmovanja in skice prog:

Po lanskem res ekstremnem vremenu s samo 11 stopinjami, organizatorji letos obljubljajo toplejše vreme in kot vedno bogate nagrade sponzorjev tekmovanja.