4. ljubljanski triatlon zopet prinaša novost. Prvič v Sloveniji kronometrski "NO DRAFT" sprint triatlon, 26. avgust

@Kopališče Kodeljevo, @26. avgust ob 9h, #triatlonLJUBLJANA2018, #kronoNODRAFTsprint, @Mestna občina Ljubljana

Prenesi RAZPIS 4. ljubljanskega triatlona

Še dober mesec je od 4. dneva triatlona v Ljubljani in že sedaj lahko z gotovostjo trdimo, da bo zopet nekaj posebnega. Po vzoru italijanskih tekmovanj v Slovenijo prinašamo kronometrski triatlon, na katerem se vsak tekmovalec na progo poda sam, kot je to praksa kronometrskih tekmovanj v kolesarstvu. Štarti bodo v časovnih zamikih, pri čemer bodo tekmovanje pričele ženske, nadaljevale štafete in končali moški. Časovni zamiki bodo med 30 sekund in 1 minute. Po zaključku predprijav 23. avgusta, bo izdelana štartna lista, ki bo postavljena glede na ocenjeno pripravljenost tekmovalke ali tekmovalca. Najprej bodo štartali slabše "postavljeni", na koncu pa najboljši. Mogoče še najpomembnejša novica za "Ironmane" ... dovoljena je uporaba kronometrskih koles ali po domače "koz", tako da boste lahko na zelo kratki, tehnično zahtevni progi (krog je letos podaljšan na 7 km in vključena je Hradetskega cesta, opp.) in razgibani (400 metrov višincev se nabere v 20 km, opp.) kolesarski progi, testirali svojo pripravljenost za IM70.3 Slovenian Istra. Trudimo se, da bi pridobili kar se da veliko število naših najboljših tekmovalcev kot tudi gostov iz tujine, tako se boste lahko vsi pomerili z njimi ena na ena ;-).

Prijavim.se - PRIJAVE na 4. Ljubljanski triatlon

http://lab.fs.uni-lj.si/kes/tkl/MOL.jpg

http://lab.fs.uni-lj.si/kes/tkl/cici%20triatlon-03.jpg

CICI TRIATLON

Seveda bomo kot vedno zelo lepo poskrbeli tudi za naše najmlajše. Tako bo zopet v urniku CICI triatlon v razdalji 50 m plavanja, 2,5 km kolesarjenja in 500 m teka. Letos smo v razpisu še posebej pazili, da je časovnica postavljena tako da nudi vse potrebne informacije trenerjem naših najmaljših. Le tako bodo lahko preživeli lep triatlonski dan na Kopališču Kodeljevo.

SUPER SPRINT: triatlon za vsakogar in začetnike, pokal za st. dečke in kadete ter DP za medijce

Za vse bodoče triatlonce organiziramo super sprint razdaljo triatlona, kjer boste morali preplavati 250m, prekolesariti 8 km in preteči 2 km. Na tej razdalji se bodo pomerili tudi naši starejši dečki/deklice in kadeti/kadetinje kot tudi medijske hiše in medijci na že tradicionalnem Medijskem državnem prvenstvu v triatlonu.

Časovnica tekmovanja

Prijave in registracija: 9.30h – 12.00h

Odprt menjalni prostor za CICI A in B: 10.15h - 10.40h

Predstavitev prog CICI: 10.45h

CICI A START: 11.00 h

CICI B START: 11:30 h

Odprt menjalni prostor za SUPER SPRINT: 10.15h-10.40h in 11.40h – 11.55h

Predstavitev prog super sprint: 12:00h

SUPER SPRINT START: 12.15 h

Odprt menjalni prostor za sprint: 13.15h – 14.00h

Predstavitev prog SPRINT: 14.00 h

KRONO „NO-DRAFT“ SPRINT START: 14.15h*

*štart prve tekmovalke

Prenesi RAZPIS 4. ljubljanskega triatlona

V naslednjih dneh in tednih nadaljujemo z objavami in opisi posameznih tekmovanj in predstavitvijo naših sponzorjev in partnerjev, ki za vas pripravljajo darila in nagrade.