Naslov klubskega državnega prvaka je ostal doma v Ljubljani

Na sprintu slavil Mandič, med medijci RTV SLO in Marko Potrč ter Barbara Vovko - 3. Ljubljanski triatlon, 27. avgust

Za nami je že 3. izvedba Ljubljanskega triatlona, ki tudi tokrat ni razočaral s programom in predvsem kot je v navadi prekrasnim poletnim vremenom. Preko 200 nastopajočih na petih različnih oblikah triatlona, je lahko na Kopališču Kodeljevo uživalo v sproščenem vzdušju od jutra pa do poznega popoldneva, ko se je zaključilo klubsko državno prvenstvo. Tako smo imeli priložnost spremljati od cici triatlona, super sprint triatlona, medijskega državnega prvenstva, sprint triatlona in vrhunca dneva klubskega državnega prvenstva. In na klubskem državnem prvenstvu je tokrat zmaga ostala doma v TK Ljubljana z zmago ženske ekipe in 2. mestom moške ekipe. V konkurenci moških ekip je bila na koncu igra sekund na strani TK Inles Riko Ribnica, ki je v moški odprti ekipni razvrstitvi prehitela TK Ljubljana za zgolj 2 sekundi, a v seštevku moških in ženskih ekip so Ljubljančani z naskokom slavili naslov Klubskih prvakov za leto 2017.

4 glavni sponzorji

Galerija slik - Jernej Rodič

Med ciciji tudi nastop triatlonskega psa
Dan se je začel ob 11h z našimi najmlajšimi CICI tekmovalci, kjer smo videli kar preveč tekmovalnosti, a tudi uživaških nastopov na drugi strani. Vsi so si prislužili medaljo - ljubljanskega zmajčka triatlonca, ki na kolesu vztrajno pleza na ljubljanski grad, v cilju pa tudi odlične domače flancate in pito, ki so jo pripravile mame mladih tekmovalcev TK Ljubljana. Kot zanimivost: najmlajši udeleženec cici triatlona je štel zgolj 5 let in pokazal nam je, da je lahko triatlon zgolj zabava, ki se nato podaljša v dolgo popoldne v bazenu :-).

V super sprintu Jakob Medved in Monika Bartol
Malo bolj zares so zadevo vzeli st, dečki in kadeti na super sprint razdalji, ki je potekala istočasno z triatlonom za vsakogar. Zmagovalci: Jakob Medved (TK Ljubljana) in Monika Bartol (TK Inles Riko Ribnica) med kadeti, Staš Tomšič (TK Inles Riko Ribnica) in Navodnik Sara (TK Velenje) med starejšimi dečki ter Tim Levstik (TK Olimpija) in Špela Šipelj (Pulz Šport) v kategoriji za vsakogar.

Šprint za Marka Mandiča in Mikuž Vidmar Alenko
Na šprint razdalji je zmagal Mark Mandič (TK Utrip) med moškimi in Mikuž Vidmar Alenka (TK Ajdovščina) v ženski konkurenci. Mark je povedel že na plavalnem delu, kasneje sicer počakal tekmovalca za njim, s katerim sta skupaj odpeljala kolesarski del, nato pa z višjim ritmom brez težav prišel do skupne zmage na sprint triatlonu Ljubljana 2017.

Med medijskimi hišami prepričljiva zmaga RTV SLO, med posamezniki pa Marka Potrča in Barbare Vovko
Medijci že drugo leto nastopajo v Ljubljani na Medijskem državnem prvenstvu v triatlonu, ki je super sprint razdalja. Nastopajo lahko tako v ekipni različici, kjer vsak opravi zgolj z eno disciplino ali pa v posamični konkurenci za bolj vzdržljive. Tako smo videli zopet veliko zabave med medijci in tudi veliko resnih nastopov, kjer so na progi pustili praktično vse kar so trenutno premogli. Za nekatere je bil to prvi triatlon, za nekatere pa tudi učna ura pravilnega oblačenja triatlonskega dresa. A strinjali so se vsi, da to je treba ponoviti, na njih pa upamo da bo, da bodo to DP še popularizirali in da naslednje leto vidimo vsaj 30 nastopajočih - to bi bil pa že pravi medijski triatlonski žur ;-)

Naslov klubskih državnih prvakov tokrat ostal doma v Ljubljani
Klubski državni prvaki (seštevek osvojenih točk ženskih in moških ekip posameznega kluba) so postali TK Ljubljana v postavi moški: Urh Klenovšek, Mitja Mori, Christoph Leitner; ženske: Jana Koradej, Katja Hočevar in Nataša Nakrst. Na klubskem DP so nastopile ženske in moške ekipe, ki so morale kot enota premagati 500m plavanja, 16 km kolesa in 3,5 km teka. Vsaka ekipa je štartala zase v razmaku 2 min in morala celotno razdaljo premagati skupaj. Po točkovanju v ženski razvrstitvi in moški razvrstitvi so se točke posameznega kluba seštele in dobili smo klubsko razvrstitev. Tako je TK Ljubljana zmagala pred TK Trisport Exoterm in TK Inles Riko Ribnica. V kategoriji zgolj ženskih ekip je zmagala TK Ljubljana 1 pred TK Trisport Exoterm Kamnik in TK Ljubljana 2, v moški konkurenci ekip pa je bila borba za prvo mesto med TK Ljubljana 1 in TK Inles Riko Ribnica odprta do same ciljne črte. Na koncu so igro sekund tokrat dobili Ribničani, ki so Ljubljančane ugnali za zgollj 2 sekundi ali pri tempu 3.30 za samo 9,5 metra :-).

Hvala vsem sponzorjem in partnerjem dogodka in prostovoljcem - hvala ker ste z nami!

 

Naši sponzorji