Akvatlon z rekordno udeležbo

Otroci dobili pokale Mateje Šimic, Ljubljana 29. maj 2014

V četrtek 29. maja je na bazenu Kodeljevo potekalo že 7. tradicionalno odprto prvenstvo Ljubljanskih šol v akvatlonu, kjer so otroci morali opraviti s plavanjem in tekom. Razdalje so prilagojene glede na starost otrok in znašajo 50 m plavanja in 500 m teka za najmlajše kategorije (1. triada OŠ), 75 m plavanja in 1000 m teka (2. triada OŠ) in 100m plavanja in 1000m teka (3. triada OŠ) do 150 m plavanja in 1500 m teka za dijake in dijakinje.

Na regionalno kvalifikacijsko tekmovanje, katerega glavni sponzor je Mestna občina Ljubljana, smo imeli kar 302 prijavljenih otrok iz 45 osnovnih in srednjih šol, pri čemer je to tekmovanje prvenstveno organizirano le za osnovne šole. Srednje šole poskušamo privabiti zadnja 3 leta in ugotavljamo, da je interes velik, zato je smiselno zadevo nadgraditi tudi na nivoju Triatlonske zveze Slovenije in na vseh regionalnih prvenstvih (Ptuj, Ravne na. Koroškem, Krško, Debeli Rtič, Snovik, Murska Sobota, itd.) v bodoče organizirati tekmovanje tudi za dijake.

Letošnje tekmovanje je bilo prav posebno, saj je naša olimpijka Mateja Šimic podarila svoje pokale osvojene v skoraj 20 letni triatlonski karieri. To je bil tudi največji magnet tekmovanja, saj so otroci z zanimanjem zrli v pokale in spraševali, če si jih bodo ob morebitni uvrstitvi na stopničke kar sami izbrali :-). Mateja je nekaj svojih pokalov podelila tudi sama, kar je bilo nekaj zelo posebnega tudi za otroke.

Ob tako veliki udeležbi smo videli izjemno borbenost mladih tekmovalk in tekmovalcev ter veliko dobre volje in razposajenosti. Pristop ki je popolnoma neobremenjen in sproščen in vsebuje vse prvine, ki jih želimo doseči na tekmovanjih tudi odrasli, a smo žal redkokdaj uspešni.

Kot vedno smo se potrudili z bogatimi nagradami, ki so jih prispevali naši klubski sponzorji in partnerji tekmovanja. Telekom kot partner TZS je glavni sponzor serije Triatlon je zabaven, ki je namenjena popularizaciji triatlona med najmlajšimi. Posebna zahvala gre podjetjem Simič in partnerji, Orbea, Triglav, Telemach, Cisco, Eventus in CEP, ki so priskrbeli praktične nagrade za najboljše in za bogato žrebanje.

Zahvala gre tudi partnerjem Mestna občina Ljubljana (glavni sponzor regionalnega tekmovanja), TK Ljubljana, TZS in Timing Ljubljana.

Velika hvala vsem prostovoljcem in medijskemu partnerju Dnevniku, ki je »kriv« da je triatlon postal zelo popularen med mladimi in rekreativci.

Naši sponzorji