Prvič v okviru šolskih tekmovanj na Kodeljevem tudi triatlon. 165 otrok v cilju in dobra volja je razlog za veselje.

Odprto prvenstvo ljubljanskih osnovnih in srednjih šol v akvatlonu in triatlonu, 24. maj 2016

Na kopališču in v parku Kodeljevo ter bližnji okolici je včeraj potekalo eno izmed tekmovanj v sklopu ''Šolskih športnih tekmovanj'' - Odprto prvenstvo ljubljanskih osnovnih in srednjih šol v akvatlonu in triatlonu, ki je štelo kot regijsko tekmovanje in kvalifikacijsko za finalno tekmovanje 7. junija. Osnovnošolci in srednješolci so se med seboj pomerili v akvatlonu in tokrat prvič tudi v triatlonu. 165 otrok je na tradicionalnem dogodku, ki je potekal že 8 leto zapored pomerilo v treh kategorijah v osnovni in v enotni kategoriji v srednji šoli. Zopet smo videli vse od razočaranja, skrbi, smeha, prevelike borbenosti, heca, ležernosti, nagajivosti in izjemne potrpežljivosti ... na koncu so bili vsi zmagovalci, predvsem pa so bili zmagovalci vsi prostovoljci, ki so poskrbeli za dobro organizacijo, dobro voljo in varno tekmovanje. Hvala Mestni občini Ljubljana za podporo in spodbudo, da smo letos na program dali tudi triatlon in ob dejstvu, da se legendarno kolo PONI vrača v proizvodnjo, že razmišljamo o posebnem triatlonu v okviru šolskih tekmovanj :-). Hvala Zavodu Planica, Triatlonski zvezi Slovenije, podjetju Telemach in Športni Uniji Slovenije za pomoč.

REZULTATI

GALERIJA SLIK by Nino Verdnik

 

165 šolarjev se je udeležilo in uspešno končalo tekmovanje v akvatlonu, ki je sestavljeno iz plavalnega in tekaškega dela. Dobili smo Ljubljanske prvake v posameznih disciplinah. Pri najmlajših deklicah je bila najhitrejša Mihevc Lara iz OŠ Savsko naselje, pri dečkih pa Ilar Nal iz OŠ Oskarja Kovačiča. V kategoriji mlajših deklic je na cilj najhitreje priplavala in pritekla Ilar Ula iz OŠ Oskarja Kovačiča, pri dečkih pa Pušnik Jaka iz OŠ Spodnja Šiška. Globokar Sara iz OŠ Hinka Smrekarja je bila najhitrejša starejša deklica, medtem ko je s progo pri dečkih najhitreje opravil Šenica Pavletič Primož in OŠ Savsko naselje. Za srednješolce je bila enotna kategorija za vsa dekleta in posebej za vse fante. Med dijakinjami je bila tako najhitrejša Katja Hočevar iz Škofijske klasične gimnazije, v kategoriji dijakov pa je bil najhitrejši Bartol Danijel iz Gimnazije Kočevje, med ljubljanskimi srednješolci pa Podbevšek Žiga iz Šolskega centra Ljubljana.

V triatlonu se je prvo leto pomerilo 10 osnovnošolcev in 3 srednješolci. Med dijaki je bil najhitrejši Praprotnik Čurič Luka iz Gimnazije Vič, medtem ko v kategoriji dijakinj žal ni bilo predstavnic. S plavalnim, kolesarkim in tekaškim delom med osnovnošolkami je najhitreje opravila Mihevc Lara iz OŠ Savsko naselje, med osnovnošolci pa Medved Jakob iz OŠ Log-Dragomer. Naslednje leto bomo pa poskrbeli, da bo odziv odličen.

Nagrade in žrebanje so zagotovili Telemach, VEB COMPANY, HUAWAI, CRAFT, Pharmaswiss Slovenija, Oktal Pharma, Haribo, Triatlonki klub TELEMACH Ljubljana. HVALA!

Po vsej Sloveniji se je in se še bo skupaj odvilo 6 regijskih tekmovanj. Najhitrejši pa se boste nato lahko pomerili skupaj v finalu in državnem šolskem prvenstvu v Ljubljani. Finale bo 7. junija na kopališču Kodeljevo. Štartne liste bodo znane 5. junija. Se vidimo!

Naši sponzorji