Od Triatlonskega kluba Ljubljana in TKL-jevcev za naše najmlajše - Državno šolsko prvenstvo v akvatlonu

Kodeljevo, 9.6.2013

EKIPA - dream TKL team

Dobro jutroooooo...večina še spi...v Ljubljani je še megla...kje je škatla z orodjem?...vi trije postavite menjalni prostor...Luka skoči v vodo in potegni proge, ti jaz posodim kopalke...potrebovali bomo dve veliki mareli za prijavno mesto?...škatle z nagaradmi so pripravljene...dekleta že sortirajo listke za žrebanje nagrad...oder za zmagovalce stoji...plakati pokroviteljev so obešeni, zastave že visijo...Alen bo čez 15minut pripeljal piškote...daj naj nekdo poskusi, če je sok dovolj sladek...medalje so obsijane s prvim jutranjim žarkom...medsebojno »špikanje« TKL-jevcev in Miloša se je pričelo...ogromno dobre volje in smeha...

 

Preberite še: 

6 zmagovalcev in preko 120 veselih športnikov ... TRIATLON JE ZABAVEN: Državno šolsko prvenstvo v AKVATLONU, nedelja, 9. junij 2013, Športni park Kodeljevo, Ljubljana 

OŠ Ketteja in Murna ekipni zmagovalec regionalnega prvenstva OŠ v akvatlonu, 28. maj '13

In dosegli smo nov rekord: preko 270 prijavljenih ... odlično vzdušje ... za spremembo tudi odlično vreme ... vse in še več na Odprtem šolskem prvenstvu LJUBLJANSKIH OSNOVNIH ŠOL V AKVATLONU, torek, Športni park Kodeljevo, Ljubljana, 28. maj

 

... tako se je začela nedelja 9.6.2013, ko je večina Ljubljančanov še spala, saj je bilo na sporedu DRŽAVNO ŠOLSKO PRVENSTVO V AKVATLONU 2013. Triatlonski klub Ljubljana že 6. leto zapored organizira tekmovanje v akvatlonu (plavanje-tek), ki je namenjeno naši mlajši populaciji. V zadnjih treh letih smo v sodelovanju s Triatlonsko zvezo Slovenije ter glavnega pokrovitelja Mobitel d.d. s sloganom TRIATLON JE ZABAVEN pod svoje okrilje, poleg odprtega šolskega prvenstva mesta Ljubljane, sprejeli še organizacijo finalne prireditve. Kdorkoli je kdaj organiziral kaj podobnega ali je pri organizaciji vsaj sodeloval, ve, da je to vse prej kot enostavno delo. Toda v našem klubu smo si že od začetka organizacije tovrstnih tekmovanj postavili sistem in vizijo, kako naj bi priprava na tak dogodek potekala in ju iz leta v leto le še razvijamo. S TKL-jevci, ki so vedno pripravljeni priskočiti na pomoč, se spoprijeti z delom, izgubiti kakšno kapljico znoja v ne-trenažnem delu, poteka organizacija kot dobro utečen stroj. Kljub temu, da je bilo letos tekmovanje dan po Dnevnikovem olimpijskem triatlonu v Portorožu in na dan, ko v Sloveniji poteka največja kolesarska prireditev Maraton Franja, je na Kodeljevo prišlo kar nekaj TKL-jevcev, ki so tokrat svojo utrujenost ali željo po kolesarjenju postavili v ozadje ter s tem omogočili, da so lahko naši najmlajši iz cele Slovenije doživeli izredno lep športni dogodek. Materialnih koristi ob tem ni, a prepričan sem, da sta zadovoljstvo in nasmeh na obrazu otrok več kot vsaka druga nagrada za vložen trud. Izredno lepo je videti kako pri organizaciji sodelujejo in enakovredno opravljajo delo tako nekateri naši najmlajši člani AjdaNežaZalaLuka pa predsednik kluba Matjaž Zupan in podpresednik Mitja Mori, trenerji KlemenAjdaMartin, starši naših TRIKLI-jev, prijatelji naših članov – Neno (prav vsako leto je nepogrešljiv del ekipe), nekateri člani vodstva TZS-ja - Miloš Petelinin pa seveda delovna ekipa TKL-jevcev tekmovalcev.

 

http://mitja.zaki.si/TKL%202013/2013_06_09_DP_akvatlon_OS/2013-06-09%2012.46.31.jpg

Luka - skupaj z Matejo podelil nagrade najboljšim

 

Kot veste smo v letošnjem letu dodobra zagnali triatlonsko šolo TRIKLI, čigar člani, naši najmlajši pridno in redno trenirajo, hkrati pa se udeležujejo tudi tekmovanj. Tako so nekateri naši TRIKLI-ji, ki hodijo na OŠ Ketteja in Murna, svoji šoli priborili ekipno zmago regionalnega prvenstva OŠ v akvatlonu (LINK) . Na regionalnem tekmovanju je med srednješolci postal zmagovalec Luka Avbreht, ki je prav tako naš član in je po sobotnem krstnem nastopu na olimpiku v Portorožu, v nedeljo pomagal še pri pripravi tekmovanja za nekoliko mlašje športne navdušence. Rad bi pohvalil še Nika in Azin Alenabi, ki sta opravila kar z dvemi tekmovanji ta vikend (akvatlon Portorož in finale v akvatlonu), Aylin Alenabi, ki je kljub poškodbi tekmovala v nedeljo na finalnem nastopu in pa Katjo Hočevar, našo najmlajšo članico Dašo Savič, njeno sestro Lano Savič in poskočnega Filipa Mavrič Mraka, ki so bili prav tako udeleženci finalnega tekmovanja v akvatlonu to nedeljo.

 http://mitja.zaki.si/TKL%202013/2013_06_09_DP_akvatlon_OS/nik.jpg Nik Alenabi

 http://mitja.zaki.si/TKL%202013/2013_06_09_DP_akvatlon_OS/2013-06-09%2012.01.57.jpg Filip v novem (začasnem) dresu

 

Kot rečeno v tretje gre rado, nas je letos za finalno prireditev pričakalo sonce in lahko bi rekli, da smo končno dočakali nekoliko bolj poletno vreme. Kljub temu, da finalno tekmovanje ni nikoli tako množično kot regionalne kvalifikacijske tekme je bila sama prireditev vseeno na najvišjem nivoju. Zaradi odsotnosti TIMINGA Ljubljana (bili so na Maratonu Franja) smo za merjenje časa morali poskrbeti sami in delo smo opravili z odliko, brez enega samega zapleta. Tako smo lahko konec dneva na listi rezultatov videli 124 otrok iz 43 različnih osnovnih šol iz cele Slovenije. Dobili smo po 3 državne prvake in prvakinje v posameznih kategorijah, ker pa naš namen ni zgolj venčanje zmag z medaljami, smo tako med tiste, ki so stopili na oder za zmagovalce, kot tudi med vse ostale nastopajoče, z žrebom podarili preko 40 nagrad za katere so poskrbeli naši najrazličnejši pokrovitelji, donatorji. Nastopajoči pa so imeli možnost tudi druženja in pogovora s prvo slovensko olimpijko v triatlonu Matejo Šimic. Tako tekmovanje ni bilo zgolj boj za številke in rezultat, temveč prijetna športna izkušnja od katere je prav vsak udeleženec gotovo odnesel veliko pozitivnega. Na tem mestu bi se rad zahvalil vsem sponzorjem, ki so kakorkoli pomagali poskrbeti za navdušenje pri pregledovanju nagrad in presenečenj.

 

Generalni serije TRIATLON JE ZABAVEN: Mobitel

Donacije

 

BPF Financiranje d.o.o. - donacija

Pekarna Rogljič - keksi

 

Nagrade

Simobil – bob kartice, skodelice, majice, zmaji

TKL – mesečne vadnine za trikli šolo

Eventus – miške

VO2 Sport - bidoni

Panaceo – Pharmagea d.o.o. – tekaške majice, bidoni, kapce

Mulebar - MULEčokoladice

Orbea – dresi, nogavice

Zavarovalnica Triglav – reševalne paketke, torbice

Mobitel – drobne nagrade, igre, nahrbtnik

BTC – napihljive vodne igrače, badminton kompleti, japanke, senčila

CEP – Vik Šport d.o.o., cepke 

 

http://mitja.zaki.si/TKL%202013/2013_06_09_DP_akvatlon_OS/2013-06-09%2012.08.32.jpg

Za zmagovalce...

 

http://mitja.zaki.si/TKL%202013/2013_06_09_DP_akvatlon_OS/nagrade.jpg Žrebanje nagrad

 

http://mitja.zaki.si/TKL%202013/2013_06_09_DP_akvatlon_OS/podeljevanje.jpg ... olimpijka Mateja in mladi upi

 

Tekmovanje, ko so v ospredju edino in samo naši najmlajši je za nami. Na mladih svet stoji in prav oni so prihodnost triatlona, duatlona, akvatlona in športa nasploh. Čeprav je finalno tekmovanje v akvatlonu zgolj kaplja v morje, kar si mladi športniki zaslužijo in potrebujejo, smo vseeno to nedeljo opravili »veliko delo« ter smo na pravi poti, da mladim približamo šport ter ga vnesemo v njihov sistem vrednot.

 

Brez vseh sodelujočih TKL-jevcev  in ostalih, ki so kakorkoli prispevali h organizaciji in izvedbi akvatlona bi bilo to praktično nemogoče, zato se v imenu Triatlonskega kluba Ljubljana vsem lepo zahvaljujem in upam, da bomo tudi v prihodnje skupaj slikali nasmeh na obraze mladih zagrizenih športnikov.

 

Hvala Luka Avbreht, Mateja in Luka Šimic, Elvis Požek, Kristijan Miš, Tone Vrhovnik Straka, Neno, Ajda Pristavec, sestra Pristavec, Zala, Neža, Ajda, Klara, Matjaž Bajec, Klemen Laurenčak, Mitja Mori, Matjaž Zupan, Nina Poženel, Lana Nemanič, Manca Jug, Miloš Petelin, mama Mavrič Mrak, Tamara Vilhar.

Hvala tudi MOLu, Timingu, TZSju in Zavod za šport RS Planica za sodelovanje in podporo. 

Lep športni pozdrav in se vidimo naslednje leto

 

Naši sponzorji