Na finalu akvatlona kar 285 otrok

TRIATLON = ZABAVEN finale šolskega prvenstva v akvatlonu

Državno prvenstvo v akvatlonu in finale serije TRIATLON=ZABAVEN za OŠ in SŠ, 3. junij, Kodeljevo, Ljubljana

Ideja pred letošnjo sezono šolskih tekmovanj je bila, šolska športna tekmovanja TRIATLON=ZABAVEN še bolj približati otrokom in spodbuditi vse potencialne in že uveljavljene organizatorje, da organizirajo področna tekmovanja in s tem naredijo tako potrebno reklamo za šport, ki še vedno pridobiva na popularnosti, tako med otroki kot tudi rekreativci. Serija triatlon = zabaven je serija tekmovanj, ki spadajo pod okrilje šolskih športnih tekmovanj in je zaradi enostavnosti izvedbe v disciplini akvatlon. To leto je potekala že 9. izvedba teh tekmovanj in rekordna do sedaj. Zahvala gre vsem organizatorjem in triatlonskim klubom ter posameznikom po Sloveniji, ki jim ni vseeno in razumejo pomen približevanja tega športa otrokom. Organiziranjh je bilo 10 regijskih tekmovanj in finale. Skupaj malenkost manj kot 1000 otrok v cilju! Finale je potekalo v naelektrenem vzdušju, ob ravno pravšnji količini lubenic in še srečo smo imeli z vremenom.

Povezava na galerijo slik

REZULTATI Timing LJUBLJANA

            

Akvatlon združuje plavanje in tek in ponuja veliko izzivov, ki jih sicer še bolj skriva nadgradnja - triatlon. Potrebno je biti sposoben plavati v gneči, hitro splezati iz bazena, se obuti in takoj teči na vso moč. In glede na videno nam je uspelo, saj smo v cilju videli kar 285 otrok in dijakov v štirih kategorijah.

 

 

 

VETER V LASEH

Tekmovanje je bilo speljano pod okriljem projekta VETER V LASEH, ki promovira šport kot najboljšo alternativo vsem vrstam zasvojenosti. To idejo bomo poskusili tudi v prihodnje promovirati med mladino, saj je bil odziv odličen. Projekt sofinancirata Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

http://www.vetervlaseh.si/

Naši sponzorji