Pa se nam je zgodilo, da smo imeli 260 otrok iz 121 osnovnih in srednjih šol v cilju na finalnem tekmovanju

Dinamičen šport, ki poleg pripravljenost zahteva tudi iznajdljivost

 Državno prvenstvo v akvatlonu in finale serije TRIATLON=ZABAVEN za OŠ in SŠ, 5. junij, Kodeljevo, Ljubljana

Ideja pred letošnjo sezono šolskih tekmovanj je bila, šolska športna tekmovanja TRIATLON=ZABAVEN še bolj približati otrokom in spodbuditi vse potencialne in že uveljavljene organizatorje, da organizirajo področna tekmovanja in s tem naredijo tako potrebno reklamo za šport, ki še vedno pridobiva na popularnosti, tako med otroki kot tudi rekreativci. Serija triatlon = zabaven je serija tekmovanj, ki spadajo pod okrilje šolskih športnih tekmovanj in je zaradi enostavnosti izvedbe v disciplini akvatlon. To leto je potekala že 8 izvedba teh tekmovanj in rekordna do sedaj. Zahvala gre vsem organizatorjem in triatlonskim klubom ter posameznikom po Sloveniji, ki jim ni vseeno in razumejo pomen približevanja tega športa otrokom. Tako smo  uspeli pokriti kar 11 od vseh 12 regij po Sloveniji in na koncu se lahko pohvalimo, da smo imeli na vseh štartih  skupaj malenkost manj kot 1000 otrok, kar je bil tudi cilj v 2018. Finale je potekalo v naelektrenem vzdušju, ob zadostni količini lubenic in še sreča, da se je na koncu ulilo na nas, da je shladilo razgrete glave :-). Aja a sem že rekel, da je TRIATLON ZABAVEN ;-).

Povezava na obsežno galerijo slik

            

Akvatlon združuje plavanje in tek in ponuja veliko izzivov, ki jih sicer še bolj skriva nadgradnja - triatlon. Potrebno je biti sposoben plavati v gneči, hitro splezati iz bazena, se obuti in takoj teči na vso moč. In glede na videno nam je uspelo, saj smo v cilju videli kar 260 otrok in dijakov v štirih kategorijah.

Sladki problemi in odlična popotnica za preoblikovanje tekmovanja na tak način, da bo ponujalo vsem otrokom še bolj enakovredne pogoje in da bo manj gneče. No vsaj enkrat smo morali priti do tega nivoja, da se sedaj lahko spoprimemo z matematiko malo višjih števil. Kaj pravite na polfinale in finale - ampak ali smemo to narediti v okviru šolskih tekmovanj ali je preveč. Kaj pravite na daljšo prvo menjavo, kaj pravite na drugačni menjalni prostor ... no vse že premlevamo, kako narediti, da bo za vse vpletene še bolj ZABAVNO!

 

REZULTATI Timing LJUBLJANA

 

VETER V LASEH

Tekmovanje je bilo speljano pod okriljem projekta VETER V LASEH, ki promovira šport kot najboljšo alternativo vsem vrstam zasvojenosti. To idejo bomo poskusili tudi v prihodnje promovirati med mladino, saj je bil odziv odličen.

http://www.vetervlaseh.si/

Naši sponzorji