Bojan Cebin in Mateja Šimic slavila na 5. Sašovem duatlonu

Kvalifikacije in večerni finale pod reflektorji

V spomin na 8.9.1999 preminulega Saša Juraja, nasega najboljšega duatlonca, so TK Ljubljana pod taktirko neumornega Matjaža Zupana izvedli ze 5. duatlon v Škofji Loki, tokrat z nekoliko zanimivejšo popestritvijo - finalom najboljših, ki so v kratkih krogih po strogem mestnem sredisču dirkali pod reflektorji.

 

 

V popoldanski tekmi v sprintu (5/20/2,5), ki je stela za pokalne točke, je marsikdo se taktiziral, saj je v večerni finale (1/4/1/4/1) vodilo vse, ki so zaostali manj kot 10% za zmagovalcem. Na drugi tek sta tako skupaj prisla Bojan Cebin in Matej Benčina (oba Inles Riko Ribnica), za njima pa z 1:15 zaostanka velika skupina 11 tekmovalcev. V finišu je Bojan popustil Mateju, pri ženskah pa se je prednost , ki jo je imela Šimičeva pred Nakrstovo (obe Trisport) na drugem teku topila, vendarle pa je je na koncu ostalo za 40 m. Pri mlajših (2/10/1) sta bila po pričakovanjih najhitrejša Luka Kaplan in Karin Znidarčič (oba TK Inles Riko Ribnica).V finale je po času prislo 18 tekmovalcev, med njimi najboljši ženski.

 

 

Zvečer je najhitreje začel Bojan Cebin, ki je solo odpeljal tudi prve 4 km na kolesu, 10 sekund za njim pa se je formirala skupina 9 tekmovalcev. Drugi tek je to skupino razbil, zadnji kolesarski segment pa je zbližal Bojana Cebina, Damijana Kromarja, Mateja Benčino (vsi Inles Riko Ribnica) in Andreja Medveda (Trisport), ki so (v tem vrstnem redu v cilju) med sabo obračunali v zadnjm 1000 m teku. Iz druge skupine je na 5. mesto napredoval mladi Simon Pogorelc (TK Inles Riko Ribnica) in na 6. mesto izrinil Aleša Rijavca (TSD Grič). Pri ženskah Nakrstova ni bila več tako blizu Šimicevi.

 

 

V petek pa na zadnjo letosnjo veliko tekmovanje, EP v duatlonu, odhajajo mladinca Cebin in Medved (5/20/2,5), mlajši član Benčina (10/40/5) in spremljevalec Miloš Petelin. Morda se po Bojanovem lanskem 7. mestu z EP in letošnjem 5. mestu s SP, predvsem pa njegovi trenutni formi, lahko nadejamo tudi kake višje uvrstitve, se posebna poslastica za naso odpravo pa bi bila, ko bi mu uspelo premagati na domačih tleh večkratnega mladinskega svetovnega in evropskega prvaka Oliverja Freemana. Bojan, Andrej in Matej, srečno!

 

 

Zadnji letošnji duatlon so dobili tekmovalci iz Ribnice, saj so  Cebin, Kromar in Benčina zasedli vsa tri prva mesta.  Med ženskami je slavila Mateja Šimic pred Natašo Nakrst. Tadeja Vilar je bila četrta. Med moškimi tokrat ni bilo tekmovalcev našega kluba.  Tekma je potekala v dveh delih. Najprej predtekmovanje, nato pa v večernih urah še finale, na katerega so se uvrstili najboljši, ki so izpolnili strogi kriterij 10 % zaostanka za zmagovalcem. 

Prenesi