Mateja Šimic in Damijan Kromar zmagovalca Sašovega duatlona

3. Sašov duatlon v soboto v Škofji Loki

ŠKOFJA LOKA-Triatlonci in duatlonci bodo domači del sezone zaključili v soboto 21. septembra s finalno tekmo slovenskega pokala v šprint duatlonu v Škofji Loki. 3. Sašov duatlon je spominska dirka na Sašota Jurajo, ki nas je prehitro zapustil.

 

V  Škofji Loki se je s  tretjim Sašovim duatlonom končala tudi domača duatlonska sezona.  Okoli 140 tekmovalcev in tekmovalk se je pomerilo na dveh duatlonskih tekmah. Krajšo, Duatlon za vsakogar,  na razdaljah 2km ,10km  in 1km sta dobila Bojan Cebin  in Karin Žnidarič, oba TK Ribnica. Tudi na drugi tekmi , Sprint duatlonu s 5 km teka, 20 km kolesarjenja in ponovno 3 km teka je zmaga odšla v Ribnico. Med moškimi je namreč zmagal  Damjan Kromar, TK Ribica, pred Damjanom Slapnikom  in Erikom Močnikom, oba Trisport Kamnik. Pri ženskah je slavila Mateja Šimic, Triglav Kranj, pred  Natašo Nakrst, Trisport in Anjo Cerut, Sokol Tivoli. 


"V čast mi je, da sem bil najhitrejši na prvih dveh Sašovih duatlonih. Sašo Juraja je bil velik športnik in človek. Med nami triatlonci in duatlonci, ki smo "b'l čudn' l'dje" je bil Sašo prijatelj res z vsemi," so lepi stavki spomina sedaj biatlonskega trenerja Uroša Velepca, ki ga zaradi novih obveznosti ne bo na štartu. Niti ne bo obeh državnih triatlonskih prvakov Damjana Žepiča (olimpik) in Eriha Pečnika (šprint), ki bosta konec tedna nastopila na svetovnem prvenstvu v dolgem triatlonu ITU v francoski Nici. Glavni favoriti so v ženski konkurenci Mateja Šimic in vodilna v pokalu Nada Kozjek (220 točk), ter v moški Damjan Kromar (z 180 točkami vodilni), Matic Romšak (155), Erik Močnik (130) in mladinec Bojan Cebin. Kot zanimivost, znova, kot na triatlonu v Kočevju, pa med 130 duatleti pričakujejo predsednika državnega zbora Boruta Pahorja.

 

Štart mini duatlona (2-8-1) je v soboto ob 12:30, elitne tekme s člani in članicami na razdalji (5 km teka-20 km kolo-3 km tek) pa ob 14:00 uri pri OŠ Škofja loka-center. Trasa je lepo pregledna, zato velik obisk gledalcev v Škofji loki ne čudi.


ŠPORTNA POTEZA LETA

Triatlonski klub Ljubljana je skupaj s ŠD Triway in ŠD Puštal 21. septembra 2002 v Škofji Loki že tretje leto zapored izpeljal tekmovanje v duatlonu v spomin na tragično preminulega, najboljšega slovenskega duatlonca in vzornega športnika, Saša Jurajo. Vsako leto  organizatorji polovico dobička poklonimo v humanitarne namene. Skupaj s Sašovimi starši smo se odločili, da denarja ne poklonimo humanitarni organizaciji, temveč ga podarimo invalidnim otrokom, ki obiskujejo škofjeloške šole.

 

Letošnje tekmovanje pa je zabeležila še posebno lepa gesta. Na pobudo absolutne zmagovalke Mateje Šimic, so dobitnice denarnih nagrad (prve tri uvrščene tekmovalke: poleg Mateje še Nataša Nakrst in Anja Cerut) svoj delež namenile v humanitarne namene in denar izročile Sašovi mami. Znesek bomo skupaj z dobičkom v bližnji prihodnosti poklonili otrokom, za katere se bosta odločila Sašova starša.

 

Gesta, ki so jo storile tekmovalke, je vredna pohvale, saj danes skoraj ni športnika, ki ne tekmuje v prid materialnih dobrin oz. denarja.

 

Lep pozdrav, Matjaž Zupan

Prenesi