Začetek 2. dela tekmovalne sezone v rojstnem kraju Petra Sagana

Žilina, Slovaška - Evropski pokal za mladince

Po krajši pavzi in tekmovalnem premoru sta Jakob Mamič in Jakob Medved v nedeljo, 18.8.2019, otvorila 2. del tekmovalne sezone z nastopom na Evropskem pokalu za mlajše mladince na Slovaškem, v rojstnem mestu Petra Sagana, Žilini.

Pretirane živčnosti tokrat ni bilo, temveč je bila prisotna le nestrpnost in pozitivna trema, saj sta se prav oba tekme res veselila J

Plavalni del je bil dokaj enostaven, saj ni bilo ne toka, ne valov, je bila pa zato izbira startnega položaja pomembnejša, a pri višjih startnih številkah (50 in 56) je to težko, zato je potrebno pridno tekmovati in nabirati točke, da boste imeli na tekmovanjih boljša izhodiščna mesta. Plavalni del je vseeno bolje uspel Mamiču, ki je splaval v 3. večji skupini in tako na tek prišel na poziciji, ki bi ob dobrem tekaškem nastopu zadostovala za prvo polovico, a je imel na teku manjše težave s krči v mečih, kar je na koncu prineslo zelo dobro 37. mesto.

Izjava po tekmi je bila:

Mojega prvega starta na triatlonskem pokalu sem se zelo veselil. Nisem bil niti toliko živčen, ampak sem se bolj skoncentriral na tekmo in užival v njej. S plavanjem sem zadovoljen, saj sem ubral dobro taktiko in si na začetku izbral dobro pozicijo, nato pa samo pridobival mesta na bojah. Na menjavah bo treba še delat, saj sem prav tam zgubil možnosti za 2. skupino, tako da sem pristal v 3.. Taktika je bila dobra na kolesu, stalno sem bil blizu vrha skupine, mogoče celo malo preveč, kar se mi je nato poznalo na teku. Tek je bil malo slabši, ampak sem zaradi dobrega plavanja in kolesa to nekoliko pozabil. Upam, da pridem še v Žilino.

Medved je na plavalnem delu zaostal zgolj 5 sekund za repom 3. večje skupine in kljub sprintu do menjalnega prostora in hitri menjavi, ni uspel priključiti skupini in tako pristal v zasledovalni skupini, ki so jo sestavljali trije tekmovalci, kar je pustilo pečat v nogah za tekaški del, ki je bil kljub temu soliden in na koncu pritekel do 40. mesta. Če pa upoštevamo še vse težave, zaplete in posledično izpuščene treninge v zadnjih 3 tednih, pa lahko rečemo, da je bil tudi njegov nastop zelo dober.

Po tekmi so bile njegove besede:

Nedeljska tekma na Slovaškem se mi ni izšla po pričakovanjih, saj sem po plavalnem delu zaostal za večjo kolesarsko skupino in sem zato moral kolesariti le z dvema drugima tekmovalcema. Naporno kolo se je poznalo na času teka, saj mi noge niso stekle kot bi si želel.

Oba nastopa sta bila solidna, kar pomeni, da sta fanta v tem trenutku v boljši formi, kot sta jo prikazala pretekli vikend, zato lahko le upamo, da se jima letos vsaj enkrat ''poklopijo vse zvezde'' in svojo pripravljenost pokažeta tudi na tekmi. Navkljub vsemu pa lahko vseeno rečemo, da je napredek očiten. Od lanskoletne borbe ''samo, da ne bom zadnji'', do tega, da je bila prva polovica čisto realno dosegljiva in to na zelo močni tekmi za evropski pokal, mislim, da je pohvale vreden napredek.

Le tako naprej fantje!

REZULTATI

SLIKE by Lana