Triatlonska dogodivščina v Lignanu

Pod vodstvom in taktirko Filipa...zabavno, kakopak!

Objava tega prispevka je trajala malce dlje, ker danes od današnje mladine lahko na hitro pridobiš samo neumen komentar na FB ali IG, za kaj več in bolj pomenskega moraš pa ''potrpežljivo'' počakati…teden ali dva;)

Tokrat je bil v vlogi voznika in ''trenerja'' Filip. Spodaj njegov pogled na triatlon v Lignanu, ki je bil nedvomno zabavna dogodivščina, in izjave naše mladine, ki je tekmovala*.

*Izjave so njihovi dobesedni zapisi, brez popravila slovničnih napak.

Filipov pogled na triatlon v Lignanu

Za nekatere prva izkušnja v tujini, za druge še ena izmed letošnjih tekem, za tretje pa le priprava na Malto. Čez dan je bilo veliko manjših zapletov, a nobenega večjega. Začelo se je z zapleti na poti, kjer smo s površnim navigiranjem zapeljali s poti, zgolj 2x. Ker nismo prišli tako, kot smo si zamislili, se je Raheli mudilo na štart in smo odšli na prijavo, kjer fantov niso hoteli premakniti v štart z boljšimi tekmovalci in so mogli štartati z ostalimi tujci. Rahela je pozneje štartala brez ogrevanja, a ji je šlo vseeno dobro. Pred tekmo ni bila zelo živčna in je samozavestno splavala ter dobila skupino triatlonk iz prejšnje baterije in imela tako dobro kolo in soliden tek s še enim zapletom na koncu. Ko je šprintala proti cilju in lovila dve Italijanki, jo je sodnica ustavila, češ, da ni odtekla dveh krogov, ampak enega.

Rahelina izjava po tekmovanju:

Tekma v Lignanu mi je bila zelo všeč. Proga je bila zelo lepa, všeč pa mi je bilo tudi to, da je bilo veliko tekmovalk, s katerimi smo odlično sodelovale na kolesu. ''Overall'' zelo luštna tekma in mesto Lignano.

Med fanti je bilo pa veliko bolj napeto pred štartom. Jakob se je v svojem ''racing mood-u'' ogreval, Gal je živčno pozabljal stvari v avtu, Mitja zavzeto zapenjal drese drugih tekmovalcev, Jure pa je verjetno ponavljal progo v glavi. Na plavanju je šlo vsem dobro, v menjavi se je pa malo zapletlo, ker je nekaj fantov zavilo narobe in so jim dali ''penalty'' in tako je Jakob pristal v skupini z Mitjo in Jure v naslednji. Gal je tako kot ostali dobil veliko skupino na kolesu in vsem je šlo super. Po kolesu je Jakob odtekel super, Mitja je izgubil precej časa v menjavi in tako Jakobu ni mogel dihati za vrat, Jure je tekel solidno, a je imel na poti do cilja enake težave kot Rahela, Gala je pa kolo, čeprav v veliki skupini, uničilo in je tekel po svojih preostalih močeh.

Po tekmi so povedali…

Jakob:

Zadnja sprint tekme je za mano in klub startu v zadnji bateriji sem prvič splaval prvi iz vode... počutil sem se kot Schoeman+Varga skupajJ sem pa nato dobil penalty za katerega se mi je sodnik na koncu opravičil. Kolo je bil z Morijem na čelu in nižjimi prenosi zahteven sem pa kljub temu odtekel zelo solidno zato je treba do Malte popraviti samo še tehnične stvari.

Jure:

Tekma mi je bila ušeč saj smo imeli kar lepo vreme kljub temu pa živčnosti in nervoze ni manjkalo. Plavanje  je bilo bolše kot sem mislil da bo, na kolesu do konca 2 kroga nisem imel kakšne hude pomoči potem pa je pomoč prišla in je bil tempo malo hitrejši, tek pa je bil najboljši te sezone tako po občutku kot po času.

Gal:

Pred tekmo sem bil zelo živčen namreč ko smo prispeli sem kar  bruhal potem ko je rahela odtekmovala sem se pomiril potem ko smo startali sem se zrinil v prvo vrsto kar je bilo potem mi lažje. Med plavanjem so me parkrat pomendrali mislm da mi je šlo vredu vendar vem da bi lahko bolje. Sem bil pa vesel ker sem na kolesu dobil dobro grupo in mi je kolo šel precej bolje kot ponavadi. Med tekom pa me je zabilo in me je večina tekmovalcev ki sem jih uspel na kolesu prehiteti so me ujeli na teku. Tek mi je šel bolj slabo ampak sem dal pa vse od sebe. Se že veselim za nasledno leto!

Na sploh se mi je zdela izvedba tekme s strani naših tekmovalcev dobra, le Gala bi opozoril, da mora povaditi vožnjo v skupini, saj pušča prevelike luknje''.

Na koncu dneva je sledila le še pojedina in pot domov.

 

REZULTATI

SLIKE...še pridejo...:))