Prvi morski triatlon v 2019 - Triatlon Bibione, Italija

Valovi, dež in veter nam ne pridejo do živega, zgolj počena zračnica;)

Štartali smo tudi s prvim openwater triatlonom – Triatlon Bibione v Italiji (Bibione, Veneto). Te dirke smo se udeležili prvič, zato nismo ravno vedeli kaj pričakovati, ampak na koncu se je izkazalo, da je bila izbira odlična. Tekma je bila precej težka, malo na račun vremenskih pogojev, predvsem pa zaradi  močne konkurence. Absolutni zmagovalec je bil Steinwandter Matthias, ki je dan prej nastopil na svetovnem pokalu v Cagliariju, kjer je zasedel odlično 21. mesto in je v Biobione-ju seveda suvereno pometel z vso konkurenco. Med prvimi petimi absolutno je bil tudi Massimo Cigana, ki ga je Jakob označil za pošast na kolesu :DD

Trojica Patrik in 2x Jakob M. se je odrezala zelo dobro. Plavalni del je bil nekoliko krajši, cca 500m, kar je bil verjetno tudi eden od razlogov, da se skupina v vodi ni kaj dosti pretrgala. Iz vode so fantje prišli na pozicijah od 15 do 20, najprej Patrik, nato Medved in Mamič, ampak med njimi so bile sekunde, saj je praktično celoten 1. val moških splaval brez večjih lukenj in so iz vode ''kapljali'' eden za drugim. Na kolesarskem delu sta se Steinwandter in Corra skupaj odpeljala naprej, v prvi zasledovalni skupini je bil Medved, ki je odlično izkoristil daljši tek do menjalnega prostora in brez večjih težav sledil tempu te skupine. Za njimi je bila manjša skupina z Mamičem in Patrikom, ki je bila v uspešnem lovu za skupino pred seboj. Zaradi nekaj tehničnih zavojev in mokre ceste ter naliva, ki ni in ni pojenjal je Patrik malo pritisnil na ročno in žal izgubil stik s skupino. Medved je skupini sledil še polovico drugega kroga, nato pa tekmo žal predčasno končal zaradi počene zračnice. Mamič je kolesarski del zaključil v isti skupini, v kateri ga je pričel. Tek je bil sicer ravninski in zelo malo speljan po mivki, a ga je močno oteževala ilovnata podlaga, ki je dodala še en izziv v celotno dirko. Mamič je po zelo dobrem teku končal na 13. mestu v absolutni razvrstitvi in 2. mestu med mlajšimi mladinci. Patrik pa je tekmovanje končal kot 41. absolutno (vseh tekmovalcev je bilo 172!) in 5. med mlajšimi mladinci.

Spodaj še izjave vseh treh, ki jih je ''tečna'' Lana zahtevala od svojih varovancev;)

Jakob Mamič:

Moj 3. sprint je bil do sedaj še najboljši in vidi se, da počasi dobivam na izkušnjah. Splaval sem solidno, ampak ne tako dobro kot si želim. Na menjavi sem ujel Medveda in Patrika, ampak sem nato od Medveda odpadel. Nato sem kolesaril z bivšim Pantanijevim pomočnikom, ki sem ga držal en krog, nato sem odpadel in odtekel z dobrim časom 17:18. Sem zadovoljen, ker dobivam na izkušnjah.

Patrik Zalar:

Plavanje je šlo solidno, lahko bi šlo bolje, imel sem rahel zaplet pri bojah. Na kolesu sem preveč pazil na ovinkih in sem zaradi tega spustil grupo 5 ljudi, potem pa sem skoraj celo kolo sam vozil, a na koncu me je ujela grupa 9 ljudi in me povlekla do konca kolesa. Na teku pa sem imel krče in na koncu v sprintu nisem mogel nadoknaditi izgubljenega, na koncu sem končal na 5. mestu. Z celotno tekmo sem kar zadovoljen, to je bila še ena dobra tekma za izkušnje. 

Jakob Medved:

Po dobro opravljenem plavalnem delu, sem se napotil na kolesarski del proge. Na kolesu mi je šlo precej dobro in sem ujel kar nekaj tekmovalcev. Vse pa se je ustavilo 7km pred koncem kolesa, ko mi je počila guma. Tekmo sem tako zaključil z odstopom.

REZULTATI

FOTO by Jera&Lana

Fantje dobra borba in gremo dalje!