Pa smo otvorili tekmovalno sezono 2019!

Duatlon Ribnica, 6.4.2019

V stabilnem in relativno toplem vremenu, kar je za Ribnico presenetljivo, saj nam običajno postreže z vremenskimi razmerami od sončno vročega do deževno-snežno mrzlega, smo otvorili tekmovalno sezono 2019. Tokrat je bilo ravno idealno za visoke tekmovalne obrate.

Tekmovanje v duatlonu v Ribnici je bilo organizirano po enoletnem zatišju, pa tudi letos je do pred parih mesecev, kazalo zelo slabo, ampak glavno je, da se je duatlon vrnil na koledar tekmovanj, saj ima v Sloveniji tradicijo prvega, otvoritvenega, v sezoni. Tekmovanje je res lepo, predvsem te tukaj najmanj skrbi, če se bo kakšen živčen domačin, kljub zapori ceste, zagnal z dvorišča direkt na kolesarsko traso in vmes ''pokosil'' še kakšnega, v filter poganjajočega, tekmovalca. Naša mladina rada tekmuje tu, mislim, da predvsem zaradi ribniške družbe, saj so v vsem tem času z ribniškimi triatlonci, kljub temu, da so na tekmi rivali, postali zelo dobri prijatelji. Tudi trenerji in spremljevalci se imamo v Ribnici vedno lepo.

Že prvo tekmovanje je postreglo s številčno TKL udeležbo, kar 30 se vas je pogumno pognalo na traso. Prve stopničke smo pričakali že pri najmlajših. V kategoriji cicibank 2010 in mlajših je zmagala naša Enja Martinšek, Bine Jurman je s padcem pri seskoku s kolesa vseeno prišel do super 10. mesta, odlično pa sta se odrezala tudi Nik Mori in Urban Dolinar. Prav tako smo imeli štiri predstavnike v kategorijah mlajših dečkov in delkic. Najbolj je izstopal Maks Mori, ki je osvojil zlato medaljo, kmalu za njem pa Miha Verbič s 3. in Tian Martinšek s 6. mestom. Med deklicami nas je zastopala Alja Unk Lepojič in nas razveselila s 5. mestom. Tako dobro je šlo že Triklijem, da od Super Triklijev manj sploh ni bilo pričakovati. Pri starejših dečkih sta se izkazala Jure Medved z 2. mestom in res hitro vožnjo na kolesu ter Tian Denša, ki mu je med tekom malo ponagajala astma, a mu je vseeno uspelo priti do cilja in to kar do 4. mesta. Pri starejših deklicah nam je tudi Zoja pokazala da ni od muh in nas razveselila s srebrno medaljo. Pri kadetih smo imeli kar 5 predstavnikov. Nik Alenabi je zasedel 2. mesto, Ul Denša 3., Tjaž Dolgan 4., Nevan Vimos Kocbek pa 5. Žan Pascal Špan Garibaldi je opravil krstni nastop in končal na odličnem 9. mestu. Še malo sodelovanja na kolesarskem delu trase in rezultati bodo še boljši. Nik in Ul sta prav tako v absolutni razvrstitvi za super sprint zasedla 2. in 3. mesto in prejela pokal. Med kadetinjami smo imeli 2 predstavnici, Ano Nano Hajdinjak in Paulino Mamič, ki sta zasedli 5. in 8. mesto.

Naša najljubša razvrstitevna sprint razdalji je bila med mlajšimi mladinci in sicer: 1.mesto Jakob Medved, 2.mesto Nande Gašparič, 3. mesto Jakob Mamič in 4. mesto Patrik Zalar. Med mlajšimi mladinkami pa Liza Perko na super 2. mestu. Le tako naprej.

Med starejšimi mladinci si je bron priboril Nik Čubrilo, med dekleti pa kar zlato Lana Pluško. Urh med člani 1 do brona, Marko Rozman pa prvič v naših barvah. Med člani 2 je do 3. mesta uspelo Boštjanu Dolganu. Stranjak Robert pa je osvojil 1. mesto med veterani 1.

V absolutni sprint razvrstitvi je do bronastega pokala prišla Lana Pluško.

 

REZULTATI

FOTO GALERIJA by Lana&Ajda

 

Čestitamo vsem in se z vami veselimo naslednjega duatlona, ki bo 27.4. v Logatcu.