Mladinski evropski pokal Zagreb, Hrvaška

Zadnji za Katjo in Aljo

Za TKL mladino zadnji evropski mladinski pokal v 2018, za Katjo in Aljo zadnji, zadnji, saj punci prestopata med članice.

Startni listi tako za mladince, kot za mladinke so bile kar poštene.

MLADINKE

Najprej, da povem v svojo ''obrambo'', da od mene – trenerja – nista dobili navodila, da se morata držati ena druge;) Iz vode sta prišli v isti skupini, Katja na čelu, Alja na repu. Malo pretepanja v vodi je povzročilo, da se je ta skupino sploh odtrgala od vodilne in nato prišla nekaj sekund za njo. Na kolesu sta bili nato 2 precej veliki skupini, v prvi je bila Tjaša, v drugi pa Katja in Alja, ki sta bili med seboj narazen dobre pol minute, kar pomeni, da je bilo po kolesu za prvo deseterico še vse mogoče. A naši 2 primadoni sta, kot na treningih, tekli z ramo ob rami in končali na 27. (Katja) in 28. (Alja) mestu.

REZULTATI

MLADINCI

Tudi pri fantih ni minilo brez pretepanja v vodi in tako sta tudi Jakob in Nande, ki sta že v startu imela dokaj neugodno pozicijo prišla iz vode v drugi polovici. Oblikovalo se je več skupin, a skupina z Jakobom in Nandetom ni ravno složno sodelovala in kljub dobrim možnostim, da ujamejo tisto pred seboj, na ta način ni šlo. Tek je pokazal koliko je še ostalo ''dinamita'' v nogah. Jakobu je tek zelo dobro uspel in končal na 45. mestu, medtem ko so bile Nandetove noge tekaško manj sveže in je mladinski pokal v Zagrebu zaključil na 50. mestu.

REZULTATI