Končno presegli magično mejo 150 točk na dnevu talentov

Odlični rezultati, veliko napredka in precej različnih čustev

V soboto se je kar 14 mladih TKLjevcev in TKLjevk pomerilo na Dnevu talentov, prvemu izmed kriterijev za nastop na Evropskem festivalu za mlajše mladince, ki je za nekatere prvi cilj sezone 2019. Poleg rezultatov sobotnega testiranja, plavanja in teka, se je potrebno odlično odrezati še na triatlonu na Ptuju.

Letniki 2003, 2004 in 2005 so morali opraviti s krajšimi razdaljami, 200m plavanja in 1500m teka. Na plavalnem delu so prav vsi plavali nove osebne rekorde. Še posebej so nas lepo razveselili s svojim napredkom Patrik, Jakob, Ul in Mai, ki so plavali čase vredne od 73 do 78 točk, to je pa že zavidanja vredno, kajne;) Nik, Nevan in Paulina so doživeli krstni nastop, ki so ga izpeljali odlično. Nevan je prišel na test naravnost z državnega Vegovega tekmovanja (tekmovanje v matematiki), kar je tudi vredno vse pohvale!

Tudi tekaški del je postregel z izboljšavami osebnih rekordov, kar je pripomoglo, da so Nik, Mai, Ul, Patrik in Jakob dosegli od 130 do 159 točk. Ja, prav ste prebrali, končno nam (bolje rečeno Jakobu) je uspelo prebiti magično mejo 150 točk!!

Na tem mestu moram izpostaviti še punci, Lizo in Paulino, ki sta sicer dosegli (le) 114 točk, ampak pomembna je zgodba zadaj. Liza je prikazala odličen napredek od decemberskega testiranja, kjer je imela kar 17 točk manj in punca trenira šele pol leta. Podobna zgodba je tudi pri Paulini, ki je prav tako v triatlonu šele od poletja 2018 in je sedaj nam in upam, da tudi sebi, dokazala, da se tudi v njej skriva talent, le zaupati mora vase. 

Letniki 2002 in starejši so morali odplavati 400m in preteči 3km. Tudi tukaj ni šlo brez osebnih rekordov. S svojim plavalnim napredkom so nas lepo presenetili Nande, Jakob in Nik, ki so vsi suvereno plavali pod 5min, Nande celo vrhunskih 4:41. Veste...tole smo pa že v prvi polovici na evropskih pokalih, fantje. Katja in Luka sta zaradi poškodbe zgolj plavala, Luka z novim osebnim rekordom, Katja pa skoooraj pod 5:00. Luka...se spomniš septembra 2018, sedaj pa še malo, pa bo šlo pod 6min. Tukaj je bila novinka Rahela, ki je krepko popravila svoje osebne rekorde, tako na plavanju, kot na teku. In ker so punce vedno v manjšini, jih moramo še toliko bolj izpostaviti in jih bodriti, da ostanejo in še naprej pridno trenirajo in napredujejo. Rahela, vse čestitke! Ko pomisliš na plavanje in tek eno leto nazaj...OGROOMEN NAPREDEK, a ne?

Jakob in Nande sta na daljši razdalji nastopila prvič in oba dosegla odličnih 141 točk, preko 130 pa tudi Nik. Če bo le glava usklajena s preostalim telesom verjamem, da bomo tudi na tej razdalji kmalu preko 150 točk.

REZULTATI

FOTO by JERNEJ RODIČ

ČESTITKE VSEM FANTOM IN DEKLETOM!