Jakob Medved z najboljšim časom teka do vrhunskega 2. mesta v absolutni razvrstitvi DP v sprint triatlonu

DP v sprint triatlonu, Koper

TriLIji se letos (žal) še niso zmočili

Tudi tokrat najmlajšim ni bilo usojeno plavanje, zato so se ponovno spopadli zgolj s tekaško traso. Med Cici dekleti, in skoraj tudi med fanti, je Enja pometla s konkurenco, Nik pa je bil odličen 4. in najhitrejši med letniki 2012. Maks je bil najhitrejši med Ciciji B, Tian pa do super 7. mesta.

Super TriKLiji nadaljujejo z najštevilčnejšimi nastopi

Lepo je videti, da je skupina ''ta srednjih'' oziroma kot smo jih poimenovali dobro leto nazaj, Super TriKLijev, na tekmovanjih najštevilčnejše zastopana. Veseli nas, da jim je triatlon iskreno v zabavo, tekmovanja jemljejo kot izziv, s svojimi konkurenti pa so po koncu tekmovanja najboljši prijatelji in po Kopru odkrivajo kje se je nedavno odprl novi Lars&Sven burger. Normalno, da so tekmovali odlično, pa kaj odlično, vrhunsko! Brez neoprena so se podali v vodo, ki ni bila toplejša od 16 stopinj. Med fanti je bil najhitrejši Ul, čeprav so Ul, Nik in Nevan iz vode prišli z le nekajsekundnimi zamiki. Ul si je z odličnim tekaškim delom priboril 2. mesto, Nik je bil čokoladno 4., Nevan pa na koncu 7. med kadeti. Ponosni smo na Tjaža, da se letos pogumno spopada tudi s triatlonskimi preizkušnjami in je tokrat končal na super 9. mesto v močni kadetski konkurenci. Vse čestitke pa si prav gotovo zaslužita Žan in Maša, saj je bil zanju to krstni triatlonski nastop, in to v morju – Bravo! S ponosom pa lahko pohvalimo prav vsa dekleta, ne le, da se število  predstavnic nežnejšega spola iz leta v leto vztrajno veča, tudi na zmagovalni oder se redno povzpenjajo. Poleg Maše so v soboto v Kopru zmrzovale v vodi in švicale na kolesu in teku še Paulina, Hana, Ana Nana in Zoja, ki je borbeno prišla do že skoraj tradicionalne, tokrat srebrne, lovorike. Na najkrajši triatlonski razdalji sta z ramo ob rami in s feltno ob feltni grizla še Tian in Jure. Razlika se je naredila šele na tekaškem delu, kjer je imel več dinamita v nogah Tian, ki je odtekel do 3. mesta, Jure pa je končal le mesto za njim.

Mladinci so postali (pre)hitri)

Če so morali Super TriKLiji na startu malo stisniti zobe zaradi hladne vode, so mladinci skakali od veselja, saj je bil neopren na plavalnem delu dovoljen. Veselje je bilo še toliko večje, saj je bilo pred njimi DP v triatlonu – najpomembnejša slovenska tekma. Jakob Medved je z najhitrejšim časom teka osvojil vrhunsko 2. mesto v absolutni konkurenci in naslov državnega prvaka med mlajšimi mladinci, Nande pa je v isti kategoriji prišel do naslova državnega podprvaka. V tej kategoriji smo imeli še dva predstavnika – Jakoba Mamiča in Patrika. Slednji je splaval prvi od mladincev, solidno odkolesaril in na teku malo zahodil zaradi težav s prepono ter tako končal na 7. mestu. Jakob pa je poskrbel za najbolj spektakularen tekaški del, saj se mu je cca 500m pred koncem zvrtelo in je štrbunknil v vodo, splezal ven in v omotično-evforičnem stanju šprintal v cilj, kjer pa smo ponovno v praksi dokazali, da je uvrščanje naše države v južni del srednje Evrope zgolj naša nečimrnost in da je v tej besedni zvezi ''del srednje'' totalno odveč. Med mlajšimi mladinkami je naše barve suvereno obranila Liza, med malenkost starejšimi dekleti – starejšimi mladinkami – pa Rahela. Obe sta postali državni podprvakinji v svojih kategorijah. Na zmagovalni oder – 3. mesto – se je povzpel tudi Nik, ki je po odličnem plavalnem in kolesarskem delu imel na teku nemalo težav s krči, ki so mu onemogočali normalen tek, a vseeno zborbal do konca – bravo, tako je prav! Katja, ki ima v letošnji sezoni nekaj težav s poškodbo stopala, je glede na količino teka v zadnjem obdobju odtekmovala vrhunsko. Na koncu je zadostovalo za 5. mesto v absolutni razvrstitvi in naslov državne podprvakinje med članicami I. V isti kategoriji med moškimi je Urh osvojil 3. mesto in čokoladno 4. v absolutni konkurenci.

Dinozavri

Naši najbolj izkušeni tekmovalci – dinozavri – so tokrat imeli 4 predstavnike na sprint razdalji in 3 na olimpik razdalji. Za Barbaro je bil to prvi triatlon, prvi triatlon v odprti vodi in prvi triatlon s plavalnim delom v neoprenu, zato 3x BRAVO Barbara! Peter je v Kopru prvič nastopil za TK Ljubljana in v najmočnejši kategoriji osvojil odlično 9. mesto in to brez neoprena, vse čestitke! Poleg Petra sej je v svežo istrsko morje brez plavalne obleke podal tudi Boštjan, ki je tekmo končal na zmagovalnem odru (3. mesto) v svoji kategoriji. Seveda pa DP v triatlonu brez nastopa Mitje ne more biti, a je na koncu le moral priznati, da je mladina postala (pre)hitra…ampak ne še vsi;)

Na najdaljši, olimpik, razdalji so se z malo valovi, malo vetra, malo vročine in veliko sonca suvereno spopadli Andrej, Dejan in Helena, ki se je za povrhu povzpela še na 3. stopničko zmagovalnega odra.

Bravo vsem!

REZULTATI

Kaj naj rečem…Več nas je, več lovorik poberemo in več zapletov povzročimo J

Mi smo…TKL!