Evropski pokal za mladince v Beogradu

Od začetka do konca v balkaskem slogu

Po evropskem pokalu v Zagrebu so naslednji dan, v nedeljo, 15.9., odšli Patrik, Staš, Lara in Urh kot trener še na zadnji ETU development camp v 2019, v srbski Kragujevac. Tam so bili do petka, nato pa pot nadaljevali proti Beogradu.

 

ETU DEVELOPMENT CAMP KRAGUJEVAC

O kampu sta se spodaj razpisala Urh in Patrik.

URH: V nedeljo po kar dolgi poti v Srbijo smo se Patrik, Staš in Lara že zelo veselili začetka. Na poti do Srbije sem jim razložil, da je to super izkušnja in da se moramo čim bolj povezati tudi z ostalimi športniki, saj nikoli ni odveč poznati več ljudi, sploh če z njimi tudi tekmuješ. Opravili smo kar nekaj dobrih treningov, spoznali novo državo in ljudi. V petek pa smo že odšli v Beograd kjer nas je v nedeljo čakala tekma. Tekmo je Patrik opravil odlično, Lara in Staš pa sta tekmovala v akvatlonu saj sta še premlada za ETU pokal in sta zasedla 1. mesto! Tako smo res izkusili kakšna mora biti priprava na tekmo vse od začetka tedna pa prav do začetka tekme in mislim da je to dragocena izkušnja ki si jo bomo Staš, Lara, Patrik in jaz za vedno zapomnili.

PATRIK: Na triatlonskem kampu v Kragujevacu je bil vsak dan kar pester, saj smo vsako jutro plavali popoldne pa smo imeli trening kolesa ali pa teka. Bivali smo v kar dobrem hotelu spoznal sem veliko novih ljudi in njihovih navad. V petek smo se odpravili v Beograd, ker sem imel tam zadnjo sprint etu tekmo v tem letu.

 

ETU POKAL V BEOGRADU ZA MLADINCE

Minuli vikend, oziroma natančneje od petka do nedelje, smo tako vsi preživeli v Beogradu na za nas zadnji tekmi evropskega pokala za mladince v sezoni 2019.

Res smo se trudili najti pozitivne plati te tekme, ampak nam žal ni uspelo, ker je bila z organizacijskega vidika totalen fiasko. Od tega, da bi plavalni del lahko dobil nagrado za najbolj ''ne fer'' progo, do tega, da nihče ni imel pojma kje je obrat na kolesu, na ogledu kolesarske proge so jih peljali veliko predaleč od dejanskega obrata in na koncu tek, ki je potekal po tako ozkem koridorju, da so morali tekmovalci, ko so se srečali skleniti komolce, da se ne bi zadeli. Poleg vsega je hkrati potekal še srednji triatlon in ko so bili fantje na tekaški trasi, so dekleta že startala in v istem času in seveda po isti progi tekla od plavalnega izhoda do menjalnega prostora. Češnja na vrhu je bil menjalni prostor in ''athlete's lounge'', ki sta bila narejena tako, da si se ničkolikokrat znašel sredi menjalnega prostora.

Nastopi naših so bili solidni. Zelo dobro sta odtekmovala Mamič in Nande, ki jima je tokrat uspel tudi odličen tekaški del ter Patrik, ki je ponovno splaval vrhunsko, sploh glede na ''briljantno'' startno pozicijo, obdržal skupino na kolesu in nato odtekel po svojih najboljših močeh. Medved je tokrat splaval odlično, a žal imel težave s kolesarskim čevljem, ki mu je na menjalni črti padel s pedala in s tem izgubil dragoceni čas in še pomembneje skupino na kolesu. Nik je imel težave s pljuči zaradi mrzlega zraka in nizkih temperatur v času tekmovanja in s svojim nastopom zaključil predčasno.

 

Po tekmi so povedali…

JAKOB MAMIČ: Tekme sem se zelo veseliu saj sem po domači tekmi na Bledu imel dober občutek in sem misliv da so tokrat točke dosegljive... Žal pa tekma že od plavalnega dela ni šla po načrtih najbolj pa sem bil razočaran nad menjavo saj sem tam spet izgubil ogromno časa predvsem na delu ko si zapenjaš čelado. Kolesarski del je bil uredu, razen obratov sproščen. Sem pa spet dobro odtekel (nimam še razultatov le tak občutek) kar me veseli saj je bil to tisti plus ki mi je mankal prvi del sezone. Nasplošno sem z tekmo dokaj zadovoljen, čeprav sem naredil veliko napak časa za  žalost ni saj me čaka čez cca 3 tedne že novi format tekme-Super League Malta:)

NANDE: Odplaval nisem, kot bi si želel, vendar sem s tekom do menjalnega prostora in z menjavo ujel skupino, v kateri sem bil skupaj z Nikom Čubrilom  in Jakobom Mamičem. Ker so bile vse označbe na tekmi izjemno slabe (pri kolesarskem delu na obratu npr. ni bilo nobene osebe, pa tudi ne jasne označbe), se je naša skupina odpeljala v prvem krogu kar naprej in šele nato obračala – s tem pa žal tudi izgubila nekaj sekund. Z isto skupino smo skupaj prišli na tek, ki mi ni šel slabo, a sem zmožen tudi boljšega.

PATRIK: V soboto smo imeli ogleda proge na kolesu in na teku v nedeljo pa smo vstali ob 5:30, ker se je tekma začela že ob 8:10. Odplaval sem kar vredu ampak potem je sledil dolg tek do menjalnega prostora in tam sem zgubil približno 5 sekund na kolesu sem bil v 3 skupini in kolo sem kar solidno odpeljal potem pa sem odtekel kolikor sem pač lahko. Z tekmo sem zadovoljen na kammpu pa mi je bilo zelo všeč. Rad bi se zahvalil triatlonski zvezi, da mi je omogočila odhod na triatlonski kamp v Kragujevacu in nastop na etu tekmi v Beogradu.

JAKOB MEDVED: V nedeljo sem se udeležil zadnje etu tekme v sezoni, ki je potekal v Beogradu. Tekmo sem začel z dobrim plavanjem, ki pa mi ga je ob menjavi pokvarila šprintarca saj mi je ob menjalni črti odpadla s kolesa. Napaka me je stala dobre kolesarske skupine in posledično sem tekmo praktično zaključil.

NIK: 2. Etu tekma, Beograd: kmalu po začetku me je začelo močno “špikati” v predelu pljuč in zato nisem uspel najti pravega ritma...za razliko od Bleda, kjer sem splaval praktično brez kontaktov, smo se tukaj nonstop pretepali prvi 2/3 plavanja.. posledica vsega tega je zelo slab plavalni del. Prvi krog na kolesu se je “špikanje” umirilo, imel sem grupo, počutil sem se dobro. Nato se je v 2. krogu vrnilo stiskanje/špikanje, tokrat veliko huje, a sem odvozil do konca. Na tek sem se odpravil z mislijo “samo dokončaj”, a me je na polovici telo izdalo in sem odstopil. Iz tekme sem potegnil ogromno novega znanja in izkušenj:)

 

Najhuje pa je, da se zapleti niso končali niti, ko smo bili že doma, saj ko so končno uspeli dati rezultate na spletno stran smo ugotovili, da je imel poleg Nika oznako DNF tudi Nande! Zakaj? Še ugotavljamo, grrrr…

Kljub vsemu pa se nismo pozabili tudi zabavati oziroma lahko rečem, da je bila ''overall'' to najbolj zabaven tekmovalni vikend do sedaj. Tudi zastoji na meji nam ga niso mogli pokvariti, nenazadnje smo imeli ves čas dostop do you tube-a;)

Sedaj nas čaka le še zaključek na Malti;)

REZULTATI