DP v duatlonu, Logatec

Dan boja proti okupatorju ali dan boja za naslove državnih prvakov v duatlonu

Na praznični dan boja proti okupatorju smo se mi borili za naslove državnih prvakov v duatlonu v Logatcu. Skupaj je nastopilo kar 37 TKLjevcev. Poleg tega, da smo bili hitri, smo bili tudi lepi in tokrat čisto v stilu, od prvega do zadnjega, za kar je poskrbel Veb company s fluo rumenimi štumfki, ki so lepo zaokrožili našo top celostno podobo.  

TRIKLIJI

V Cici A kategoriji so nastopili Bine, Nik, Urban in Enja, kjer je slednja pometla z vso konkurenco;) Fantje so bili pa itak hitri kot rakete.

V Cici B kategorji so borbali Maks, Miha, Tian, Jakob, Matic in Val. Bil se je hud boj za mesta od 2. do 4., zato je bilo cicije res užitek spremljati. Klara si je na začetku kar zatisnila oči, saj so se fantje in dekleta tako hitro pognali s štartne črte, kot da bi jim gorelo za petami. S tekmovanjem so odlično opravili vsi in nekateri so že konkretno bližje osvojitvi Triatlončka (začetnik, izkušeni ali super).

SUPER TRIKLIJI

Na super sprint razdalji je bila borba najhujša, pa ne toliko zaradi konkurence, kot zaradi slabih vremenskih razmer. Naši nadobudni Super TriKLiji so se seveda odločili štartati zgolj v triatlonskem dresu, kar mislim, da so na koncu obžalovali prav vsi, saj je pričelo deževati ravno, ko so se postavljali na štartno črto in malo po štartu se je deževje še pojačalo. Nekateri so bili po koncu kolesa tako zmrznjeni, da je bilo odpiranje čelade večji izziv kot celoten duatlon skupaj. Prav vsi si zaslužite eno ogromno pohvalo, saj ste se izkazali za prave borce, kajti niti eden niti v enem trenutku ni pomislil o odstopu, pa čeprav je bilo tudi nekaj solzic zaradi bolečih zmrznjenih prstov. Bravo rakete – Tian, Ul, Nevan, Žan, Tjaž, Maša, Nik, Paulina, Mai, Jure, Živa, Zoja, Ana Nana in Maša. Ul in Tjaž sta osvojila 2. in 3. mesto v absolutni konkurenci ter v kategoriji kadetov, poleg njiju pa sta se na zmagovalni oder v v kategorijah povzpela še Zoja in Tian z odličnim 3. mestom. Posebne čestitke še Maši za mrzel krstni nastop, ki ga je izpeljala vrhunsko in z nasmeškom na obrazu. In ja, dež je ni prestrašil! Prava TKLjevka;)

SPRINT

Glavna tekma dneva – sprint razdalja – pa je ponovno potekala v toplem in sončnem vremenu. Kot, da bi se nekdo norčeval, takšno je bilo včerajšnje vreme…grr…ampak mi se nismo dali!

Veliko odličnih nastopov…Jakob Medved je osvojil 3. mesto v absolutni konkurenci, kjer sta bila hitrejša zgolj Planko in Lavrenčič. Tokat se mu je res vse poklopilo in je odlično nastopil. Jakob Mamič, Nande, Filip in Mitja so se na kolesu polovili in sestavljali skupino, ki je bila na kolesarskem delu najhitrejša. Jakob in Nande sta si z dobrim drugim tekom pritekla 2. in 3. mesto med mlajšimi mladinci in poskrbela, da se je oder v kategoriji mlajših mladincev svetil rumeno. Patriku gre tudi tek vedno bolje in z nastopom je pokazal odličen napredek, kaj bo šele na triatlonu, kjer bo še njegova najmočnejša disciplina, plavanje J Pogumno in suvereno je tokrat nastopil tudi Filip, ki si je z odličnim nastopom priboril 2. mesto med starejšimi mladinci. Nik si je pridobil novo izkušnjo, ki verjamem, da jo bo s pridom izkoristil. Urha je pa prvič prehitel TKL junior, ampak vseeno odličen nastop in 5. mesto absolutno ter 3. v najmočnejši kategoriji Člani I.

Res smo veseli, da je v TKLju vedno več punc in tudi vedno več punc, ki tekmujete. Lepo napredujete in vstopate na slovensko triatlonsko sceno, zaradi česar smo trenerji res ponosni na vas. Najhitrejša je bila Lana, ki jo malo muči bližajoča matura, ki verjamem, da jo bo čist razturala. V absolutni razvrstitvi je osvojila 4. mesto, med starejšimi mladinkami pa postala državna prvakinja. Liza je nastopila še bolj suvereno in borbeno, kot v Ribnici in med mlajšimi mladinkami postala državna podprvakinja. Rahela pa je opravila s svojo prvo duatlonsko prreizkušnjo in zasedla odlično 4. mesto med starejšimi mladinkami.

Tudi v rekreativnih vrstah smo imeli nekaj predstavnikov. Mitja, ki je prišel naravnost s ''priprav'' v Španiji, Boštjan, ki sej je v kategoriji povzpel na najvišjo stopničko in legendi kluba, Stane in Janez, ki vedno poskrbita za vedrejše vzdušje in zabavo.

REZULTATI

SLIKE by Jure, Tian & Lana

Bravo TKLjevci!

Zdaj pa končno triatloni, a ne ;-)