Nada Rotovnik Kozjek in Domen Denša jutri na lavinih poljih iz raja do pekla in nazaj

Na Havajih na štartni črti tudi TK Ljubljana

Jutri bo na Havajih vsakoletni vrhunec Ironman tekmovanj - svetovno prvenstvo v Ironmanu: IM Havaji. Torej 3,8 km plavanja brez neoprenske obleke, 180 km kolesarjenja v nepredvidljivih okoliščinah in 42 km teka v pečici. Poznamo mnogo tekmovališč z bolj zahtevnimi relijefi, a pogoji v Koni predstavljajo velik izziv za prav vsakega tekmovalca. Nekateri prav zato pridejo na Havaje že 5 tednov prej (govorimo o profesionalcih, opp.), da se popolnoma adaptirajo na časovno razliko in rezmere. 

Skoraj bi imeli na Havajih še tretjo TKLjevko Ano Karin Kozjek, ki je sicer tudi na Havajih in ki je za malo zgrešila kvalifikacijo na IM Avstrija. Nada in Domen sta se oba kvalificirala na IM Avstrija v Celovcu konec junija in kolikor imam vpogleda v dogajanje na slovenski triatlonski IM sceni (pa saj me poznate, da gledam z malo drugačnimi očmi :-), opp.) sta se kar dobro pripravljala. Nadi ves čas letošnje sezone kot suppoer stoji TK Ljubljana z Lano in Martinom (ki sta si kot del nepogrešljive ekipe zaslužila tudi mesto v "spremljevalni ekipi"), medtem ko se je Domen pripravljal z napotki Klemna iz Trenerta. 

Mogoče ne veste, a skoraj 50 % vseh tekmovalcev na Havajih je letos iz Evrope, 9 jih je iz Slovenije in od teh 22,2 % iz TK Ljubljana. Če si tehnik so številke del tvojega vsakdana. No naj bodo številke naklonjene tudi Nadi in Domnu jutri na tekmovanju.

Spremljali bomo številki 580 (Nada) in 1274 (Domen) na TEJ POVEZAVI kjer bo prenos tekmovanja

Seveda navijamo tudi za ostale Slevence Aleša, Tomaža, Mojco, Damijana, Klemna, Brankota in Davida. 

Po našem lokalnem času bodo štarti

  • 6.35pm Race Start - Male Professional/Elite Athletes Kailua Pier
  • 6.40pm Race Start - Female Professional/Elite Athletes Kailua Pier
  • 7.05pm Race Start - Male Age Group Athletes Kailua Pier
  • 7.20pm Race Start - Female Age Group Athletes Kailua Pier

Trailer/Motivation ;-)