IM70.3 Koper je komaj za nami, a oči so že uprte v 22. september 2019

Bili smo zelo prisotni na obeh straneh ograje - kot tekmovalci in kot tehnično osebje

Ironman je prišel v Slovenijo in veseli smo lahko, da je ta blagovna znamka prepoznala potencial v Sloveniji. To z drugimi besedami lahko pomeni, da je splošno športno okolje na rekreativni bazi tako dobro razvito, da je Ironman prepoznal ta tržni potencial potencial. Triatlon je sicer v Sloveniji prisotnež že od zgodnjih 90 let kar pomeni, da je krovna organizacija TZS skupaj z vsemi triatlonskimi klubi, ki jih je v Sloveniji že preko 30 kljub različnim mennjem delala dobro, in da smo v 2018 doživeli tudi vstop Ironman blagovne znamke na slovensko športno tržišče.

To misel bi lahko razvijal še naprej, pa mogoče kdaj drugič ob drugi priložnosti, sedaj bi pa predvsem čestital vsem TKL-jevcem, ki so opravili s progo ali del nje ali pa skrbeli, da je tekmovanje potekalo brezhibno. Ja na obeh straneh ograje smo imeli svoje predstavnike, kar lahko pomeni, da smo pomagali soustvarjati ta dogodek, ki bo očitno postal tradicionalni. Datum v 2019 je namreč že postavljen na 22. september ;-)

Rezultati

Danes se je na ironmanu v Kopru pomerilo kar nekaj TKLjevcev. Vsi so uspešno opravili z malo valovitim morjem, zelo razgibano kolesarsko traso in kar »vročo« tekaško traso. Imeli pa smo tudi dve moški štafeti TKL Turtles (Črt Kostevc, Andraž Andolšek, Tadej Povhe) in TKL (Rok Završnik, Uroš Hafner, Sašo Lepojič). Slednji se je uspelo uvrstiti celo na zavidljivo 6. mesto.

Najuspešnejša in najbolj prepoznavna TKLjevka je bila Nataša Nakrst s 1. mestom v kategoriji in kar 8. med vsemi ženskami. Ker drži, da ko si bolj star, si tudi bolj nor je bil v tem duhu na stopničkah tudi tudi Stanislav Kermelj s 3. mestom v svoji kategoriji.

Odlični so bili tudi Janez Požar (5.), Andrej Bučar (7.), Helena Šuligoj (11.) in Marko Adamič (12.).

Nastopili so še Manca Jug, Gorazd Bregar, Jure Dolinar, Miha Lučovnik, Andrej Drobež, Boštjan Jaklič, Andrej Vogrič, Matjaž Mohorič, Igor Krajnc in Andrej Sraka.

Na "drugi strani ograje" pa so bili Matjaž Zupan, Kaja Nemanič, Darja in Andrej Nemanič, Dejan Tepeš in Primož Pšeničnik, ki so pomemmbno prispevali k tekmovanju.

Za nekatere prva polovička in za nekatere celo prva triatlonska preizkušnja. Čestitke vsakemu posebej. Bili ste prisotni na prvem v Sloveniji in to nekaj šteje!