Marec bo mesec predstavitev načrtov naših triatlonk in triatloncev

Mateja, Jana, Matic, Urh, Lana, itd.

Letos nam je v TKL uspelo prebiti mejo 100 licenc, natančneje smo trenutno pri 115 tekmovalnih licencah. Pa to ni niti toliko pomembna številka, a ko gledaš imena teh prijateljev, triatloncev, otrok, mladine, moje srce kar malo zaigra. Mateja šimic, Matic Modic, Urh Klenovšek, Jana Koradej, TriKLiji, vztrajni amaterji, najstarejši v triatlonu Maks Stopar, Alen Kobilica, ki je nekako povezan z našim klubom, trenerke, ki so alfa in omega TKL-ja in zgodbe, ki jih je v zadnjih treh letih pomagal spisati tudi Dnevnik.

Mateja Šimic 

Imamo olimpijko Matejo Šimic (redko kateri klub v Ljubljani ima olimpijca, opp.), ki jo bomo "zaslišali" kot prvo saj že 5 marca nastopa v Abu Dabiju in lovi točke za nastop na OI v Riu avgusta 2016. Sigurno nam bo razkrila, kako gleda na zadnja 4 leta, ko ji je uspelo spisati zgodovino slovenskega triatlona, kako je bilo v letu 2015, kaj je naredila drugače v prpravah za 2016 in kakšni so poleg nastopa na OI načrti v sezoni 2016. In mogoče po njej :-).

Matic Modic

Matic Modic je naš Ironmenaš, ki je lani vsaj mene presenetil. Nekaj let nazaj se je na kolesu peljal povprečno, lani pa sem na Telemachovem triatlonu mesta Ljubljane komaj bingljal na za njem, ko je prišel na firank. ali še dela z Urošem, kaj bo A tekma sezone, ali lahko pričakujemo počasi napad na Havaje, mogoče dober rezultat na ETU EP kot je to uspel Jarotu v 2015, skratka Matic nestrpno čakamo na informacije.

Urh in Jana

Jana Koradej in Urh Klenovšek bosta prestavljena skupaj, saj sta lani tudi "skupaj" osvojila medaljo na EP v akvatlonu v nemškem Cologneju. Oba sta zelo posebna človeka, ki ju zelo spoštujem, a ne morem da ju ne bi ves čas skušal v dobri veri malo korigirati in svetovati. A saj sta triatlonca in se ne data prveč. Želim jima zelo uspešno nadaljevanje poti, ki sta si jo začrtala in upam, da vesta, da triatlon ni kot ekonomija, kjer exponentna krivulja še vedno drži :-).

Lana Nemanič (trenerka, opp.) je letos stopila v velike škornje. Po umiku Martina iz TK Telemach Ljubljana v kolesarski klub BTC City za kar imam še vedno grenkobo pod jeziku, a hkrati vem da je to edina prava pot, je morala prevzeti čez noč res veliko in za povrh vsega je dobila še tečnega šefa :-). A je zmogla in zmogla bo še več in (oprosti Martin) ima tudi kvalitete, ki jih moj dragi prijatelj ni imel :-) ... no mogoče sem pa jaz postal mehkejši :-) ... tudi Lana bo povedala kako vidi ta hiter skok, ki smo ga uspeli narediti v zgolj 3 letih.

 

Koga bi še izpostavil?

trikliji tk telemach ljubljana šola triatlonaNaše TriKLije, ki so mi navdih prav vsak dan. Ti mladički imajo najbolj nore zgodbe in zmorejo največ. Npr. vsak 9 letnik z lahkoto premaga Urha v prvinah, ki so izpeljanke iz otroškega gibanja. Tudi oni bodo predstavili svojo zgodbo pliškota TriKLija, ki celo zimo potuje iz doma v dom :-)

Amaterji

Med amaterji Marko Adamič, najbolj zagret, najbolj pogost, iniciator in norc, ki prestavlja mejnike ... svoje in vseh amaterjev v TKL-ju. Tudi njega bomo povprašali kaj je, da lahko tako dolgo in hitro gre. Je to paleo dieta, norost, starost ali zgolj ljubezen do triatlona :-).

Nataša Nakrst in Nada Rotovnik Kozjek ... "punci", ki sta zaznamovali TKL in tudi moje življenje v triatlonu.

Alen Kobilica ... sicer ni naš član, a z mano je vsaj "malo" povezan. No tudi dobesedno v dveh disciplinah, a tudi jaz sem zavezan nanj :-). Zgodba, ki je več kot zgodba o prijateljstvu. Zgodba o spoštovanju, razumevanju, prilagajanju, razočaranjih, uspehih, dvomih, kompromisih, pregovarjanju, iskanju rezerv, norosti, idealih in predvsem zgodba o iskanju prefekcije.

5 peresna deteljica trenerk (slika takoj , ko naredimo foto šuting :-)): Lana, Ajda, Nina, Klara in Diana ... brez težav priznam, da v TKLju vse vogale hiše nosijo punce in dejstvo, da je na čelu ITU-ja Marisol Casado ni naključje :-)