#triatlonLJUBLJANA2018: Zakaj je kronometrski triatlon zelo primeren predvsem za nas "age group" tekmovalce

Vsi raje nastopijo na takšni izvedbi, saj pomeni manj stresa in kaosa na progi.

V zadnjih dneh pred tekmovanjem se soočam z različnimi vprašanji glede tekmovanja - kronometrskega sprint triatlona. Da je prekratko, da se ne bodo podili z našimi reprezentanti, da je prezahtevna, itd. No mogoče bo malo premrzla, a vse sorte smo že doživeli na tekmovanjih, zato nas malo nižje temperature pač ne smejo odgnati. Pojdimo malo čez tip tekmovanja in zakaj je ta oblika tekmovanja zelo primerna tako za začetnike, za rekreativce ki imajo težave s plavanjem, vse boljše amaterske tekmovalce, ki se zelo resno ukvarjajo s triatlonom in tiste najboljše (če želite profesionalce).Res je, da se nam obeta glede na trenutno situacijo malo hladnejše vreme, a poskrbeli bomo, da bo vse teklo kot je treba. Izkoristil bi priložnost in vas kljub temu skušal motivirati in vas prepričati zakaj je ta izvedba triatlona primerna za nas age-group tekmovalce, ki smo sicer praviloma bolj orientirani na dolge proge:

  • Prvič je kronometrska izvedba tekmovanja v Sloveniji in po vzoru italijanskih tekmovanj se je pokazalo, da vsi raje nastopijo na takšni izvedbi, saj pomeni bistveno manj stresa in kaosa na progi.
  • Kronometrska izvedba pomeni, da bo vsak na progo spuščen sam in bo moral sam opraviti s celotno progo ... plavanje ne bo odločilno kot je sicer v sprint razdaljah.
  • Na plavanju ne bo gužve, saj bodo ob v progah s počasnimi plavalci največ trije plavalci - torej brez pretepanja in hlastanja za zrakom.
  • Štartna lista bo znana 1 dan pred tekmo in vsak bo imel točno določen čas štarta in progo v kateri bo plaval – tako da bo red J
  • Dovoljena bo uporaba kronometrskih koles in/ali aero nastavkov, ki so sicer na sprint triatlonih prepovedani – dolgoprogaši ste/smo pač navajeni na krono kolesa oz. koze
  • Proga je lahka in hkrati toliko zahtevna, da lahko testirate pripravljenost na vseh segmentih – dober trening z malo pazljivosti na U obratih, da v mokrem ne pride do nepotrebnega padca.
  • Vožnja v zavetrju ne bo dovoljena in na progi bo 5 stacionarnih sodnikov, ki bodo poročali v penalty box kazni (ko te ulovijo je kazen 30 sekund in če te ulovijo večkrat se kazni seštevajo) – tako bomo poskušali narediti fer dirko - penalty box bo na tekaškem delu, zraven pa tabla kjer bodo grešniki zapisani - sodnik bo pa imel podatek koliko časa mora tekmovalec "odsedeti"
  • Bogate nagrade so v vseh starostnih kategorijah in ne samo absolutno (v absolutni kategoriji so celo denarne nagrade do 4. mesta, tako da praktične padejo starostne kategorije).
  • Večina naših reprezentantov bo dirkalo na ETU pokalih ali na bo na evropskem festivalu mladih v Grčiji, tako da bomo imeli age grouperji malo manj res hitre konkurence (kot predsednik PSS TZS to vem iz prve roke J).
  • Nenazadnje na koncu je žrebanje bogatih nagrad, saj bomo podelili 1 Bianchi MTB kolo in 3 superge ON in še nekaj praktičnih nagrad – in dobili jih bodo tisti, ki bodo ostali do konca ;-)

PERSONALIZIRANE FINISHER MAJICE NA ZMAJČKOVEM TRIATLONU: Zopet smo ga ušpičili in se potrudili predvsem za naše najmlajše, katerim bomo ob prihodu v cilj izročili posebne personalizirane majice, kjer bo zapisano tudi njihovo ime :-)

Sicer bi lahko še našteval, a dejstvo je da želimo organizirati tekmovanje, ki bo zanimivo tudi za nas age group tekmovalce in ne samo za elite tekmovalce in tako kot člani ljubljanskega kluba še dodatno podprete razvoj triatlona v Ljubljani, ki je zaradi vseh naših aktivnosti v porastu.

Predprijave do 23. avgusta na prijavim.se, če pa o kdo zamudil pa naj piše neposredno mitja.mori@triatlonklub-lj.si, ker v petek in soboto se bo sestavljala štartna lista.