Včlasih se je vredno voziti cel vikend s tekmovalci po Italiji ;-), Salo, Gardsko jezero – nedelja, 20.5.2018

Pogled trenerja: piše Lana Nemanič

Pretekli vikend smo se na tekmo odpravili v italijansko mestece Salo, ki leži na JZ Gardskega jezera. Po 400km vožnje, prometnem zastoju in videnih 2 avtomobilskih nesrečah smo si oddahnili, da smo na cilj prišli brez razbitega avta ali še kaj hujšega. Dinamika prometa in vozniki so namreč močno spominjali na skrajni jug Italije. Tudi hotel je imel podoben pridih, a s čistimi sobami in odličnim zajtrkom.

REZULTATI

Že samo tekmovališče, ki je bilo prej kot enostavno – start in cilj na eni strani zaliva, menjalni prostor in kolesarska trasa na drugi – je kazalo na zanimivo dirko, ki je to vsekakor bila. Vroč poleten dan, hladno in razburkano jezero, borba za najboljšo pozicijo v vodi, dinamična in razgibana kolesarska trasa, lep zaključek s tekaškim ''ogledom'' mesta ter dobri rezultati in z vsemi svojimi stvarmi so bili razlogi, da smo iz Italije odšli nasmejani in dobre volje z obilico novih mednarodnih izkušenj, tako tekmovalnih, kot trenerskih.

FOTO GALERIJA

URH: Osvojil je 4. mesto v absolutno razvrstitvi in 2. mesto v kategoriji. Kljub zapletu v menjalnem prostoru po koncu kolesarskega dela, je bilo tretje mesto v nedeljo nedosegljivo. Zanj je bil to šele prvi triatlon v letošnji sezoni in upamo, da je bil ta malo za tipanje in bo šlo samo še navzgor ter da bo pokazal pripravljenost, ki jo gradi že celotno zimo in pomlad.

"Končno moj prvi letošnji triatlon, ki je potekal ob lepem Gardskem jezeru. Glede na preprosto progo plavanja je bilo pretepanja preveč, a mi je uspelo dobro splavati. Kolo je bilo hribovito in tehnično, a smo ga speljali brez problemov, nato pa je sledila slaba druga menjava, kjer mi je kolo nerodno padel čez čevlje in sem tam izgubil stopničke, saj sem tekel dobro a razlike, zaradi slabe menjave nisem moral pokriti in sem končal na 4. mestu."

JAKOB: Jakob je tekmo končal na solidnem 8. mestu v skupnem seštevku in 3. mestu v kategoriji. Po dobrem plavanju in odličnem kolesarskem delu je bil tek z manjšo zavoro. Ali je bil kriv močan kolesarski del ali pa padec motivacije, ko tekmovalca pred seboj zaradi specifike tekaške trase ni mogel videti, ne vemo? V vsakem primeru bi moral borbati do konca in se pustiti presenetiti, morda pa niti stopničke niso bile tako daleč, kot si mislil. Se pa z Nandetom iz tekmovanja v tekmovanje bolje znajdeta in ga bolje izpeljeta, tako da mislim, da se bosta kaj kmalu ''aklimatizirala'' na sprint razdaljo.

"S tekmo sem zadovoljen. Najbolj me je skrbel plavalni del, ki mi je na koncu še kar uspel. Zelo sem zadovoljen s kolesom, saj sem dobil odlično skupino, ki me je povlekla precej naprej. Tek mi ni šel pretirano dobro."

NANDE: V absolutni razvrstitvi je prišel do 25. mesta, med mlajšimi mladinci pa do 4. To je bil zanj 2. triatlonski nastop na sprint razdalji in napredek je zelo velik. Kolesarska trasa ni bila ravno takšna, kot bi si verjetno želel, a vse to je del triatlona in vse to ga dela tako zanimivega in nepredvidljivega. Sedaj potrebuješ samo malo potrpljenja in glavo pri stvari in tudi tebi bo steklo v smeri kot si želiš.

"Okolica, kjer je bila speljana tekma, mi je bila zelo všeč (škoda, ker moraš biti med tekmo osredotočen na progo in biti hiter :D). Tudi trasa je bila zelo zanimiva, bi se pa z veseljem odpovedal klancu na kolesarskem delu."

V prvi vrsti je najbolj pomembno, da so si naši mladi triatlonci pridobili nove mednarodne izkušnje in da jih pridno pridobivajo še naprej, saj bodo le tako lahko napredovali v želeni smeri in dosegli zastavljene cilje.