Triatlon Ankaran: Anjin prvi ;-), kup Supertriklijev in Urh na Švedskem, 26. maj

Toliko se dogaja, toliko je tekmovanj, toliko je naših mladih nadobudnih TKL mladincev, Super TriKLijev in TriKLijev, ki pridno tekmujejo, da je enostavno včasih kar težko vse dohajati sproti. Pretekli vikend smo bili kar na 2 tekmovanjih. Vikend se je pričel z ''morskim'' triatlonom v Ankaranu, ki je doživel krstno izvedbo. Glavne značilnosti: plitko morje, plavanje brez neoprena, nevaren vstop na kolesarsko traso, razgibana proga, ''manjši'' vzpon na teku, malo bolj zapleteno tekmovališče, vročina, veselje, smeh, vonj po poletju, ''ex head coach'' v pogonu, državno UNI prvenstvo.

.

Rezultati

Galerija slik

TRIKLIJI: radoživost in nasmeh

Tokrat sta bila samo 2 predstavnika te radožive skupinice, Jakob B. in Val, ki je osvojil odlično tretje mesto in nasmeh do ušes J
SUPER TRIKLIJI: ... ni jih bilo ne konca ne kraja ;-)

Nekdo od starejših TKLjevcev je dejal, da jih ni bilo ne konca ne kraja, pa še res je. Od prijavljenih 10, se jih je na progo podalo 8, saj sta imela Gal in Jure manjše zdravstvene težavice. Jakob M. in Patrik sta bila složen duet vse do začetka tekaškega dela, ki Patriku ni bil ravno pisan na kožo. Jakob je nato ponovno pometel z vso konkurenco, Patrik je končal na ''čokoladnem'' 4. mestu. Niku je po dobrem plavanju, malce slabše uspel kolesarski del, ki mu je sledil zelo dober tek. Tudi njemu je uspelo obstati tik po stopničkami, a nastop je bil za te razmere in veliko izpada treningov zelo dober. Mai je bil podobnega mnenja in občutkov kot Patrik in je po res odličnem plavalnem in še boljšem kolesarskem delu, malo manj užival na vročem in strmem teku, a vseeno vrhunsko opravil s progo in končal na 9. mestu med kadeti. Nevan in Jure sta imela interni dvoboj in se ves čas dohitevala in prehitevala. Na koncu je Juretu s hitrejšim tekaškim delom uspelo priti do 9., Nevanu pa do super 11. mesta v kategoriji. Zanj je bil to drugi triatlon in prvi v odprti vodi, zato vse čestitke in le tako naprej. Zelo nas veseli, da se tudi punce pogumno podajajo na tekme in tudi suvereno tekmujejo. Tokrat smo imeli 2 predstavnici, Ano Nano in Živo. Kljub temu, da sta se na startu nekoliko netaktično postavili sta s plavalnim delom opravili zelo dobro. Kolo je bil zanju mačji kašelj, tek pa puncama tako ali tako ne predstavlja težav. Ana je končala kot 5., Živa pa kot 7. med starejšimi deklicami. Živa je tekmovala z gorskim kolesom in prehitela kar nekaj tekmovalcev na cestnih kolesih. Bravo!

SPRINT: triperesna deteljica, jedec zelenjave in Anjin prvi ;-)

Na sprintu so nastopili triperesna deteljica Filip, Nande in Jakob M. ter Urh. Enostavno ne morejo drug brez drugega, tudi na tekmah, in tudi sedaj je bilo tako, saj so prišli iz vode ponovno z ramo ob rami. Kolo je bilo selekcijsko in prvi je odpadel Filip, ki močnega tempa ni mogel več držati (morda je krivo pomanjkanje ENERGIJE, kaj praviš??;)), Jakoba je tokrat ''izdala'' račna in mu onemogočila nadaljevanje dirke, Nande pa je s skupino lovil tekmovalce pred seboj in tokrat mu je kolesarski del res dobro uspel. Na tek je prišel v skupini, ki se je nato borila za mesta od 4. do 6.. Tudi Nandetu hribovit tek s strmim vzponom in spustom ni bil ravno po godu in tako končal na 6. mestu absolutno ter kot prvi med mlajšimi mladinci. Drugo mesto v tej kategoriji je pripadlo Filipu, ki ga je na kolesu ujela skupina z Martinom in s katero se je nato pripeljal na menjavo. Bivši trener ga je nato ''pošolal'' na teku in si s tem priboril mesto na repu najboljše deseterice. Urh je kljub zapletu na plavalnem delu, ko je malce zgrešil bojo, prišel iz vode v prvi skupini. Skupaj z Matijo sta nato močno pritisnila na pedala in prišla na menjavo kot vodilna. Tudi za prvo mesto je odločal tekaški del, ki je bolj ustrezal Matiji. Urh je nato končal kot drugi absolutno ter tudi kot drugi v razvrstitvi za državno univerzitetno prvenstvo in se tako kvalificiral na svetovno študentsko prvenstvo, ki bo v začetku septembra v švedskem Kalmarju. Na tej razdalji smo imeli tudi 5 že zrelih TKLjevcev – Uroš, Jan, Rok, Matjaž in novopečena triatlonka Anja. Po začetnem razočaranju nad novico, da bo plavanje brez neoprena, so si kaj hitro opomogli in na start odšli dobre volje. Brez težav so opravili s prvim izzivom – plavanjem proti toku in priplavali do ljubšega, kolesarskega, dela, ki so se ga vsi lotili z glavo in tako na tek prišli ravno prav utrujeni in ravno prav sveži, da so lahko dodali še češnjico na vrh torte, a ne Anja;) Za njo je bil to prvi triatlon. Odlična izbira tekme in odličen nastop, ki je na koncu prinesel tudi kakšno solzico v oko, poleg vsega pa še stopničke. Bravo in upam, da se boš pogumno in odločno udeleževala tekem še naprej, saj veš, da je v bistvu bistvo druženje pred in po tekmi, vmes pa ena sama uživancijaJ.