Nervoza, dobro plavanje, ekipni lov na kolesu in dober rezultat Jakoba in Katje in lep napredek TKL D-team, Lignano 28. april

Pogled trenerja: piše Lana Nemanič

Pa smo dočakali Lignano, tekmo, ki je predstavljala prvi resni izziv v sezoni 2018, saj je bila za marsikoga izbirni kriterij. Kot vedno je tudi tokrat že do samega štarta bilo zelo pestro, od iskanja prizorišča, napačnega zapenjanja špinteric na pedala do­ strganih plavalnih očal tik pred startom. Še dobro, da nam je Matevž Planko posodil svoja – HVALAJ. Adrenalin je bil torej na vrhuncu in mladina ready za start.

Rezultati

tkl d-teamDekleta so se na progo podala prva. Na startu jih je bilo lepo število, kar je obetalo zanimiv boj. Kolesarski del se je začel zanimivo, saj sta bili skupini, v kateri sta bili tudi Alja in Lana, po prvem krogu že tesno za petami skupini spredaj, v kateri je bila Katja, in se je že kazalo, da se bo formirala ena velika skupina punc, kar bi bilo za takšno tekmovanje kar presenetljivo, a na koncu je strah, ki se je priklatil med dekleta, zaradi pogleda na neko drugo skupino, ki je padla, povzročil, da je na koncu kolesarski del minil brez večjih presenečenj. Na teku se je pokazalo koliko je še ostalo v nogah. Katja je pritekla do odličnega 6. mesta v absolutni razvrstitvi in končala kot najboljša Slovenka, Alja je tekmo končala na 9. mestu, Lana pa na odličnem 13. mestu. Kljub začetnemu negativizmu in negotovosti so punce dirkale odlično in predvsem Lana je dokazala, da je čez zimo res pridno in dobro trenirala in vama, Katja in Alja, že resno diha za ovratnik:D Ampak punci, najprej odkljukajta maturo in si odvalita tale ''Triglav'' od srca, nato pa bomo na polno trenirali in tekmovali dalje, Lana ti pa le tako naprej!

Fantje so startali 15min kasneje. Tukaj se je že v zraku vohala mešanica nervoze, treme in adrenalina. Vsak s svojim ciljem in željami, a eno skupno – biti najhitrejši. Za Nandeta je bil to krstni triatlonski nastop na sprint razdalji, ki upam, da mu ne bo predolgo pustil grenkega priokusa. Na plavalnem delu je najbolj presenetil Jakob, ki je splaval iz vode odlično. Nande in Filip sta se v gneči, prerivanju, tunkanju, vlečenju, potapljanju in še vsem drugem kar so lahko ''fair play'' tekmovalci sposobni, malce slabše znašla in tako so naši trije mušketirji prišli iz vode, kot bi se zmenili – skupaj. Nande je na kolesu stvari vzel v svoje roke in pripomogel levji delež k temu, da je njihova skupina ujela skupino pred seboj, v kateri je bila večina Slovencev. Na koncu se je spraševal zakaj ni nihče želel pokrivati njegovih poskusov pobega? Enostavno! Ker so ''prešvoh'' na kolesu;) Vročina in posledično dehidracija sta pustila Nandetu nezaželjen pečat, saj je se je njegov trebuh uprl hitremu tempu teka in tako je moral izstopiti iz borbe za Banyoles in mukoma ter z žalostnim pogledom končal svoj prvi sprint. Na tem mestu ti moram reči, da je zelo pohvalno, da se nisi predal in odstopil, ampak vztrajal do konca. Dokazal si, da si dober tekmovalce z dušo in srcem pri stvari. Forma je dobra, potrebno je sedaj delati še na drugih komponentah – prehrani, HIDRACIJI in počitku – in verjamem, da se bodo tudi tebi kmalu vse zvezde poklopile in boš oddirkal fenomenalno!

Jakobu je močno kolo pustilo pečat v nogah, a vseeno, z ne ravno blestečim tekaškim časom, ugnal vso konkurenco v boju za 2. mesto med slovenskimi mladinci, ki verjetno lahko pelje tudi v Banyoles in v cilj pritekel s prešernim nasmehom in takoj v cilju malo ''zadebal''. Filip je plačal konkreten davek zaradi močnega kolesa in s ''suffer face-om'' prišel skozi cilj. Jakob in Filip, vajin fokus mora biti sedaj na kolesu, saj če tu ne bosta močna, bo vajin tek le bleda senca tega kar sta v resnici sposobna. Bravo vsem in bravo Jakob za morebitno uvrstitiev v Banyoles. Še enkrat si dokazal, da je tvoja glava na tekmovanjih tvojih glavni adut.

Pokazali ste, da ste borbeni, zdravo tekmovalni in še najpomembneje, pošteni. Vidite, da ste eden z drugim še močnejši in res ste TOP ekipa, s katero je užitek delat. Pa čeprav vam na dnevni ravni uspe dvignit moj pritisk v višave ;-)