ITU Beijing Asian Continental Cup, 03/07/10

TKLjevc David Pleše je ta vikend tekmoval na tekmovališču v Pekingu, ki je gostilo OLIMPIJSKE IGRE pred dvema letoma. Tekmo so zaznamaovale skoraj nemogoče razmere (vročina, vlaga), ki so Davidu povzročale obilo težav. Kljub dejstvu, da bi bilo mogoče bolje odstopiti, ga je trma gnala prav do cilja. Na koncu 24. mesto, 4. mesta za osvojitvijo ITU točk in izkušnja kakršne še ni imel v svoji tekmovalni karieri.

REZULTATI

Najtežja tekma zame doslej! Na progi, kjer so bile pred dvema letoma Olimpijske igre. Visoka temperatura, vlaga naredijo svoje. Že na treningih pred tekmo sem opazil, da pridem težko do globokega vdiha, ko naredim kaj intenzivnega. Ne vem čemu pripisati to, kaj takega se nisem doživel in upam, da ne gre za astmo. Zrak tukaj je tudi bolj onesnažen, mogoce je to vzrok.


Plavanje (slabo), spet se ponavljam, žal, vendar se bo tudi to spremenilo. Zaostanek za vodilnimi je bil kar velik. Na kolesu sem se trudil dobiti izgubljeno, nekaj sem jih polovil, za kakšno sodelovanje ni bilo interesa. Proga je bila zelo razgibana, tehnično zahtevna, v osmih krogih po 5km. Že na kolesu mi je bilo težko in ob temperaturi 40st.C (v senci), sem se pošteno mučil do konca kolesarskega dela. Tek je bil polom, ni šlo. Nisem uspel dobiti zraka, hitrost teka pa kot na treningu regeneracije. Zato tudi čas malo manj kot 40min. Moral bi odstopiti po prvem krogu, vendar sem bil prevec trmast in vztrajal do konca. V cilju mi je bilo težko kot se nikoli, ni lep občutek, ko ne moreš zadihati. Bil sem čisto dehidriran, gledal sem, če bi lahko dobil infuzijo, vendar so bile vse mize ze zasedene s tekmovalci, ki so prišli pred menoj. Nekaj Kitajcev se je borilo za življenje. Upam, da so na koncu vsi dobro odnesli. Končal sem kot 24., ITU točke sem zgrešil za štiri mesta.

Upam, da si bom spočil do nedelje, kjer bom nastopil na 2.Triatlonu Velenje. Moj domači kraj!

Lep pozdrav
David