Državno prvenstvo v akvatlonu ... sicer ne naša najljubša disciplina, a ni nas bilo malo ;-), Brestanica, 27. maj

Po vročem sobotnem Ankaranu, je v nedeljo sledila še vroča Brestanica, kjer smo dobili aktualne državne prvake v akvatlonu. Moram priznati, da to ni ravno najljubša oblika tekmovanja na nas TKLjevce, a vseeno smo bili kar številčni. 4 TriKLiji, 4 Super TriKLiji, 3 Mladinci, 1 član in 6 zrelih TKLjevcev je bil naš končni izkupiček. Vsi so se borili po svojih najboljših močeh. Eni s ciljem, da uspešno opravijo z razdaljo, drugi v borbi za stopničkami, tretji v borbi za naslovom državnega prvaka…ali pa zgolj za uživancijo.

Rezultati

Enja in Nik sta tekmovala kot prva, oba z resnim pogledom in osredotočena na tekmo. Kljub temu, da je bil Nik od vseh vsaj 1 leto mlajši je prehitel kar 8 tekmovalcev v (ne še) svoji starostni skupini, Enja pa je med cicibankami pometla s konkurenco in končala na najvišji stopnički.

Naslednji so bili na vrsti mlajši dečki in deklice, kjer sta TriKLije zastopala Tian in Matic, ki sta prišla v cilj eden za drugim. Letos sta prvo leto v starejši kategoriji in kljub temu sta z nastopom opravila zelo suvereno, kajti tukaj je potrebno preplavati že zavidljivih 200m.

Galerija slik

 

Na daljši razdalji, kjer so morali tekmovalci najprej preteči 1km, nato preplavati 400m in še enkrat preteči 1km smo imeli 4 Super TriKLije, Jureta, Ano Nano, Patrika in Jakoba. Jure in Ana nista bila navdušena nad plavalno razdaljo, Patrik in Jakob pa ne nad vročino, a ovire niso bile prehude. Ana je končala na 4. mestu v kategoriji, Jure na 9.. Patrik na 6., Jakob pa je tudi v akvatlonu postal aktualni državni prvak.

Na najdaljši razdalji je bilo kar 10 TKLjevcev, od takih, ki so prišli uživat, do takih, ki so bili resno ''našpičeni''. Urh in Jakob sta s prvega teka prišla v vodilni skupini in nato imela oba težave z natikanjem plavalne kape, ki je roko na srce sploh ne bi potrebovala, sploh ob dejstvu, da sta izgubila več časa z natikanjem, kot pridobila s plavanjem v njej, nato še malce smole z razporeditvijo v proge, a na koncu je Urhu uspelo priteči do 3. mesta v absolutni razvrstitvi, Jakob pa je na žalost v vodi preživel preveč časa in tudi z odličnim drugim tekom, kjer je imel drugi čas teka, ni uspel nadoknaditi zamujenega in končal na 7. mestu absolutno in 3. v kategoriji. Lana in Katja sta s prvega teka prišli skupaj kot drugi, nato pa je plavalni del naredil selekcijo. Katja je končala na 2. mestu absolutno, Lana na 5., med starejšimi mladinkami pa sta zasedli 1. in 2. mesto. Mitja se je dobro boril, a mladina je bila tokrat prehitra ;-) Tadej, Špela, Igor, Matko in Marko so poskrbeli, da smo imeli predstavnike skoraj v vseh kategorijah in prav vsi so se okitili z medaljami in se smejali v objektiv z zmagovalnega odra.

Za konec je sledila še vesela TKL gasilska fotka, za mladino pa neumorno skakanje ter norenje ob in v vodi.