Brez padca, odstopa in gumidefekta ni šlo.

Pogled trenerja: piše Ajda Pristavec

Na Ptuju nas je za uvod Jurček prestrašil že s padcem med ogledom proge in s tem manjšim pretresom možganov. Glava je ostala cela za razliko od čelade, tekmi pa se je moral odpovedati. Za povrh se je tudi Mai odločil, da ne gre na start saj se ni dobro počutil. Nesrečen dan za vaju, imela pa bosta novo priložnost v Ankaranu.

Rezultati

Barbara je na triatlonu za vsakogar opravila svojo krstno tekmo in tako postala prava triatlonka. Z odlično vožnjo pa si je zagotovila zlato medaljo. Kar dolgo smo čakali na prvo tekmo in upam, da ni bila zadnja.

FB galerija - foto Jernej Rodič

Na super sprint razdalji smo imeli največ predstavnikov. Od deklet sta nas zastopali Zoja in Ana Nana v kategoriji starejših deklic. Obe s super tekaškim delom. Upam, da bosta pridno tekmovali še naprej. Med starejšimi dečki je Nik v menjalnem prostoru zgrešil svojo vrsto in nato z najboljšim tekom osvojil 2. mesto. Rezerve so še. Jure kot običajno s slabšim plavanjem in odličnim tekom  za petami Nevanu, ki pridno napreduje v vseh disciplinah in je opravil s krstnim triatlonom. Med kadeti je Mamič brez težav ubranil zmago, Patrik z najhitrejšo prvo menjavo do petega mesta, nato pa še Ul z lepim tekaškim napredkom in Gal s krstnim nastopom.


Tudi nekaj najmlajših se je preizkusilo v akvatlonu.  Enja je z odličnim tekom za las zgrešila stopničke, Val pa je super opravil s plavalnim delom. Tian M. je zaradi prerivanja na plavalnem delu odstopil. Morda pa ti bodo tekme v odprtih vodah bolj ustrezale. Tian D. z najboljšim tekaškim časom do drugega mesta, Samo deveti z dobrim tekom.

Med sprinterji je bila Lana odlična druga v kategoriji starejših mladink, Marko pa do zlata. Hafi je z gumidefektom vseeno prišel do cilja, Sašo pa z zelo dobrim rezultatom do petega mesta v kategoriji.