212 osnovnošolcev iz 43 šol v cilju akvatlona in triatlona v okviru šolskih športnih tekmovanj in serije TRIATLON=ZABAVEN, 30.maj, Ljubljana

Na Kodeljevem smo bili zopet priča zabavi ob bazenu oz. že tradicionalnemu tekmovanju v akvatlonu in v zadnjih treh letih tudi triatlonu za osnovne in srednje šole. Tekmovanje, ki poteka v okviru šolskih športnih tekmovanj Zavoda Planica in serije tekmovanj TRIATLON=ZABAVEN Triatlonske zveze Slovenije. Lepo vreme, množica mladih, dobra organizacija, dovolj pijače in sladkarij so bili vsi predpogoji za dobro izvedbo tekmovanja. Kar 212 mladih smo imeli v cilju v različnih kategorijah in disciplinah in prihajajo iz kar 43 osnovnih in srednjih šol ljubljanske regije.

Rezultati TIMING Ljubljana

Glavni sponzor in podpornik tekmovanja je bila Mestna občina Ljubljana, ki že vrsto let skrbi, da je to tekmovanje vedno na tekmovalnem urniku šolskih športnih tekmovanj v Ljubljani. Tekmovanje je potekalo tudi v okviru projekta Veter v Laseh, ki je to prireditev skupaj s finalnim tekmovanjem, ki bo 5. junija, podprl že drugo leto zapored. Tako smo podelili kar nekaj nagrad vsem srečnim izžrebancem v okviru vsakega posameznega štarta. Zahvala gre tudi Triatlonski zvezi Slovenije, ki skrbi za celotno koordinacijo serije tekmovanj in ki bo objavila štartno listo do petka zvečer 1.6.2018, ko se končajo vsa področna tekmovanja. Vseh področnih tekmovanj je letos kar 9 in dodatno finale v Ljubljani kar je največ v zgodovini te serije šolskih tekmovanj.

Finalno tekmovanje je v torek 5.6.2018 in štartna lista iz vseh tekmovanj bo znana čez vikend, ko se končajo tekmovanja po Sloveniji. Zadnja bo 1. junija v Termah Snovik. Za tekmovanje v Ljubljani pa je bilo na šole učiteljem že posredovano kdo se je uvrstil na finale: 15 mlajših deklic, 18 mlajših dečkov, 5 dijakinj, 9 dijakov, 15 najmlajših deklic, 14 najmlajših dečkov, 6 starejših deklic in 13 starejših dečkov.

Galerija slik - Jernej Rodič

Prvi so se na start pognali starejši učenci iz 8. in 9. razredov OŠ. Na tej razdalji, kjer so morali preplavati 100 m in preteči 1km, so bili najhitrejši

 1.     Robert Djukić in z OŠ Spodnja Šiška
 2.     Jakob Mamič iz OŠ Prežihov Voranc
 3.     Jaka Pušnik, prav tako iz OŠ Spodnja Šiška.

Pri starejših učenkah so prva tri mesta prav tako ostala v Ljubljani, in sicer je najhitreje s progo opravila

 1.     Ula Ilar iz OŠ Oskarja Kovačiča
 2.     Sara Mihalič iz OŠ Vič
 3.     Lara Mišvelj iz OŠ Vide Pregarc.

Kot tretji so startali mlajši učenci, ki obiskujejo 6. in 7. razred OŠ. Njihova tekmovalna razdalja je bila nekoliko krajša, in sicer so morali preplavati 3 dolžine bazena, kar je zneslo 75 m in preteči 1 km.

 1.     Matevž Štih iz OŠ Spodnja Šiška,
 2.     Nal Ilar iz OŠ Oskarja Kovačiča
 3.     Nik Alenabi iz OŠ Ketteja in Murna.

Vsa tekmovanja bodo izpeljana pod okriljem športno družbene akcije VETER V LASEH. Projekt VETER V LASEH - S ŠPORTOM PROTI ZASVOJENOSTI že več kot dve desetletji zapored navdušuje mlade po vsej Sloveniji in mnogi imajo nanj zelo lepe spomine. V zadnjih letih je bil koncept prireditev VETER V LASEH - S ŠPORTOM PROTI ZASVOJENOSTI osvežen z namenom, da ga približamo sodobnim otrokom in mladostnikom. Temelji na ekipnem duhu, sodelovanju in povezovanju članov ekipe, ki skupaj izvajajo raznovrstne športne animacije. Poudarja in nagrajuje se angažiranost in motiviranost pri izvedbi, medtem ko je učinkovitost izvedbe manj pomembna, saj želimo, da mladi v športu in gibanju uživajo ne glede na telesne sposobnosti in rezultatsko uspešnost

 

Sledile so mlajše učenke 6. in 7. razredov, kjer se je v boj za prva tri mesta umešala tekmovalka iz Lašč in malo popestrila celotno situacijo.

 1.     Lara Mihevc iz OŠ Mirana Jarca,
 2.     Hana Starc iz OŠ Primoža Trubarja Lašče
 3.     Ema Čerin iz OŠ Božidarja Jakca.

Brez pomoči naših sponzorjev obdarovanj ne bi mogli narediti tako da se posebej lepo zahvaljujemo TK Ljubljana, Veb Company, Diagonal77, Arsderma in TZS. Največja zahvala pa vsem prostovoljcem (staršem, tekmovalcem in ostalim članom), ki ste si vzeli prost dan in ga namenili otrokom.


Nato je bila na vrsti najmlajša kategorija, kjer je združenih kar 5 razredov OŠ, od 1. do 5. Njihove razdalje so bile najkrajše, in sicer so morali preplavati 50 m in preteči 50 m. Na tej razdalji sta prvo in drugo mesto zasedla učenca OŠ Oskarja Kovačiča:

 1.     Lun Ilar, OŠ Oskarja Kovačiča
 2.     Taj Majcen, OŠ Oskarja Kovačiča
 3.     Tian Denša, OŠ Hinka Smrekarja

Kot zadnje med osnovnošolkami so startale najmlajše učenke, kjer je kot prva s progo končala

 1.     Ula Rožič iz OŠ Alojzija Šuštarja - Zavod Sv. Stanislava,
 2.     Pika Radelj iz OŠ Vič
 3.     Lana Mihelič Poje iz OŠ Franceta Prešerna Ribnica.

Število dijakov in dijakinj se veča iz leta v leto

Kot zadnji pa so se na akvatlonski razdalji, kjer so morali preplavati 150m in preteči 1,5km pomerili dijaki in dijakinje. Kljub temu, da je včasih dijake težje motivirati smo veseli, da se njihovo število veča iz leta v leto in samo vprašanje časa je, ko se bodo ta tekmovanja začela pojavljati tudi drugje po Sloveniji. Med fanti sta prvo in tretje mesto zasedla dijaka Gimnazije Šiška, Jan Škrjanc in Jure Gornik, na drugega pa je pritekel dijak Srednje strojne šole Jakob Medved.

Pri dekletih je bila najhitrejša Pia Vesel Povšič iz Gimnazije Vič, druga Lana Pluško iz Gimnazije Bežigrad ter tretja dijakinja Gimnazije Šentvid Ajda Ahačič.

Triatlon že tretje leto na koledarju področnega tekmovanja v Ljubljani

Že tretje leto zapored je po končanem akvatlonskem tekmovanju sledil še promocijski triatlon. Med osnovnošolci so bili najhitrejši Jakob Mamič iz OŠ Prežihov Voranc, Nik Alenabi iz OŠ Ketteja in Murna ter Patrik Zalar iz OŠ Dragomelj. Pri dekletih so najhitreje opravile s triatlonom Lara Mihevc iz OŠ Mirana Jarca, sledili sta Zoja Kotnik iz OŠ Trnovo ter Luna Sraka iz OŠ Vič.

Pri dijakih so prva tri mesta zasedli Nik Čubrilo (GImnazja Šiška), Jakob Medved (Srednja strojna šola) in Filip Mavrič Mrak (Gimnazija Antona Aškerca). Pri dijakinjah pa so bile najhitrejše Lana Pluško iz Gimnazije Bežigrad, sledili pa sta dijakinji Škofijske klasične gimnazije Nika Blažka Gorjanc in Brina Kolar.